Η σουρεαλιστική και ποιητική ταινία μικρού μήκους του Ντέιβιντ Λιντς, με τίτλο «Fire», κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 20 Μαΐου στο κανάλι του, στπ YouTube, DAVID LYNCH THEATER

Ο μέγας σκηνοθέτης κάνει ένα διάλειμμα από τα Δελτία Καιρού για να κυκλοφορήσει για πρώτη φορά διαδικτυακά την ταινία του 2015, Fire (Pozar). Ο σκηνοθέτης ανακοίνωσε την είδηση στο λογαριασμό του στο τουίτερ και όλοι οι «Λιντσικοί» την περίμεναν με κομμένη ανάσα. Ο ίδιος υπογράφει το σενάριο, την παραγωγή και το animation της ταινίας. 

 

Δείτε τον να λέει τον καιρό σε ένα από τα δελτία του:

Για τις ανάγκες του «Fire» ο Λιντς δούλεψε με τον μουσικό Μάρεκ Ζεμπρόφσκι, διαχρονικό συνεργάτη του ο οποίος μεταξύ άλλων έγραψε το soundtrack του «Inland Empire» (2006).

Ο σκηνοθέτης μιλώντας για το «Fire» δήλωσε: «Είναι ένα πείραμα όπου είχα στόχο να μην προδώσω με τίποτα τις προθέσεις μου και ο Μάρεκ να ερμηνεύσει ενστικτωδώς τα πλάνα με τον δικό του τρόπο. Πιστεύω πως ήταν ένα επιτυχημένο πείραμα και λάτρεψα τη σύνθεση του Μάρεκ για το κουαρτέτο εγχόρδων Πεντερέσκι». 

Με τη σειρά του Ζεμπρόφσκι είπε: «Η ταινία που φάνηκε πολύ μελαγχολική και με ταυτόχρονα ποιητική με έναν τρόπο. Χωρίς να θέλω να γίνω γλαφυρός, προσπάθησα να αποδώσω με περισσότερη λεπτομέρεια όσα έκανε ο Ντέιβιντ. Για παράδειγμα, κάποια στιγμή υπάρχει κάτι που μοιάζει με βροχή χαλαζιού, γι' αυτό χρησιμοποίησα πολύ πιτσικάτο μαζί με μια ηχηρή μελωδία, ώστε η μουσική να αποκτήσει λυρισμό».

Εμείς το είδαμε και αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι μιλάει για το περιβάλλον και την οικολογική καταστροφή. Αλλά Ντέιβιντ Λιντς είναι, ποιητής, οραματιστής, σουρεαλιστής και μέγα εικονολάτρης, οπότε ο καθένας μπορεί να βγάλει τα δικά του νοήματα. Τροφή για σκέψη. Σπουδαίος. 

Δείτε την ταινία:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS