ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Eggnog, το χριστουγεννιάτικο ποτό της Αμερικής και του Καναδά, είναι πεντανόστιμο

Στη Μεγάλη Βρετανία το συγκεκριμένο ποτό ήταν δημοφιλές στην αριστοκρατία.

Eggnog, το χριστουγεννιάτικο ποτό της Αμερικής και του Καναδά, είναι πεντανόστιμο

Στη χώρα μας έχουμε αδυναμία στα γλυκά κι έτσι η παραδόσεις των Χριστουγέννων επικεντρώνονται στα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες και τις δίπλες. Σε άλλες χώρες ωστόσο σερβίρουν κάποια παραδοσιακά ποτά που σερβίρουν την περίοδο των εορτών.

Στις ΗΠΑ, τον Καναδά αλλά και τον Παναμά ακολουθούν το έθιμο του να σερβίρουν eggnog τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πως ξεκίνησε αυτή η παράδοση; Στη Μεγάλη Βρετανία το συγκεκριμένο ποτό ήταν δημοφιλές στην αριστοκρατία καθώς δύο από τα βασικά υλικά του, τα αυγά και το γάλα ήταν ιδιαίτερα ακριβά τον 17ο και 18ο αιώνα. Οι αριστοκράτες βέβαια προσέθεταν και brandy ή κονιάκ ενώ συχνά σέρβιραν το eggnog ως πρωϊνό γεύμα.

Το eggnog διέσχισε τον Ατλαντικό κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, καθώς όμως το brandy φορολογούνταν βαριά, οι Αμερικάνοι σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή συνταγή και να προσθέσουν το πολύ πιο οικονομικό ρούμι που προμηθεύονταν από την κοντινή Καραϊβική. Τα φτηνά υλικά παρασκευής του eggnog έκανε περιζήτητο το ποτό σε όλη την Αμερική. Μετά την περίοδο Αμερικανικού Εμφυλίου, το ρούμι αντικαταστάθηκε από το τοπικό προϊόν, το ουίσκι bourbon.

Υπάρχουν επομένως, πολλές παραλλαγές του eggnog κι εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή με κονιάκ και ουίσκι…ααα, και μια λεπτομέρεια, έχεις πάρα μα πάρα πολλές θερμίδες αλλά είπαμε το σερβίρουμε μόνο τις γιορτές των Χριστουγέννων:

Τι θα χρειαστείτε:

12 αυγά, ξεχωριστά

6 κούπες γάλα

2 κούπες παχιάς κρέμας γάλακτος

2 κούπες ουίσκι

1+1/2 κούπες ζάχαρη

¾ κούπα κονιάκ

2 κουταλάκια μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε με μίξερ τους κρόκους αυγών μαζί με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Αργά προσθέτετε το κονιάκ και το ουίσκι.

Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία, βάζετε την μίξη στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες.

Μισή ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι σας, ανακατέψτε το γάλα στο παγωμένο μπολ, προσθέτοντας το μοσχοκάρυδο.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάτε την κρέμα στο μίξερ στο δυνατό ώσπου η κρέμα γίνει σκληρή. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάτε τα ασπράδια αυγών ώσπου να σκληρύνουν.

Απαλά βάζετε το τα ασπράδια αυγών στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και έπειτα την κρέμα.

Γαρνίρετε με λίγο μοσχοκάρυδο και σερβίρετε με κουτάλα.

Πηγή: thatslife.gr

Read Next

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

15 Νοε 2022

Ο Manny Hinojosa σύστησε την tequila Cazadores στην Ελλάδα

Μάθε για την ιστορία της τεκίλας Cazadores και όχι μόνο.

Περισσότερα από

Life

18 Ιουλ 2022

Το βασικό συστατικό για καλοκαιρινές στιγμές απόλαυσης

Το Schweppes γνωρίζει πώς να δίνει χαρακτήρα στο καλοκαίρι μας.

29 Ιουν 2022

Tελικά, πόσα γνωρίζουμε για το mezcal;

Το πολυβραβευμένο premium mezcal The Lost Explorer κατέφθασε στη χώρα μας και μας συστήνει στα μυστικά του και στη φιλοσοφία "Slow down & Sip curiously".

28 Μαϊ 2022

Λιγότερο ποτό, περισσότερη σωστή κρίση

Το βράδυ που έμαθα την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης

17 Οκτ 2021

«Προτιμώ να πηγαίνω για ποτό σε gay bars»

Η δήλωση του Ντάνιελ Κρεγκ που θα συζητηθεί.

16 Οκτ 2021

«Θα πρέπει να κόψετε το ποτό»

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ την προειδοποιούν.

14 Σεπ 2021

Όταν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό απολάμβανε το ποτό του με τη Νικόλ Καλφάν στο Γκάλαξι του Hilton

O πιο γοητευτικός άσχημος όμορφος του γαλλικού σινεμά είχε έρθει στην Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι Διαρρήκτες» και είχε μείνει για ξενοδοχείο Χίλτον.

12 Μαϊ 2021

Ένας νέος μυστικός κήπος στο κέντρο της Αθήνας: Καταπράσινος παράδεισος γαστρονομίας

Το Atrium of Alexander’s Lounge, στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, είναι ιδανικό για καφέ, ποτό ή ένα γεύμα με την επιμέλεια του Αστέριου Κουστούδη.

02 Ιουλ 2020

Στο ρομαντικά «αφελές» Naif θα αράξεις με την παρέα σου σε πολύχρωμες καρέκλες

Από το πρωί για καφέ και έπειτα για ελαφρύ φαγητό και ποτό, αυτή είναι η νέα, πολυσυζητημένη άφιξη στην πόλη.

20 Ιουν 2020

«Για 15 χρόνια έπαιζα πόκα κάθε μέρα»: Ο Φασουλής μίλησε για τον εθισμό του στα χαρτιά και το ποτό

«Την πόκα τη σταμάτησα χωρίς λόγο, όπως σταμάτησα και το ποτό.. Για 10 χρόνια έπινα πάρα πολύ, χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να το προσπαθήσω».