ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ο Manny Hinojosa σύστησε την tequila Cazadores στην Ελλάδα

Μάθε για την ιστορία της τεκίλας Cazadores και όχι μόνο.

TEKILA

Την περασμένη Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, στο bar restaurant Tekila, δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσει την αυθεντική γεύση του Μεξικού, την tequila Cazadores, μέσα από τη συναρπαστική παρουσίαση του Manny Hinojosa (Μάνι Ινοχόσα), Global Brand Ambassador, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το Athens Bar Show.

Οι καλεσμένοι σε αυτό το press event γνωριμίας με την Cazadores, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν κλασικά tequila cocktails (Paloma, Margarita & Cantarito), στην πιο αυθεντική τους εκδοχή, χάρη στην ξεχωριστή γεύση της tequila Cazadores, που αγαπιέται πολύ από άκρη σ’ άκρη του Μεξικού. Τα cocktails συνόδευσαν λαχταριστά πιάτα της μεξικάνικης κουζίνας, tacos, chili con carne και quesadillas.

Οι ρίζες

Κάθε τόσο μπορείτε να βρείτε ένα μεγαλοπρεπές ελάφι να περιφέρεται στα χωράφια της μπλε αγαύης στην ορεινή πόλη Arandas στο Jalisco του Μεξικού.

Το 1922, ένας ντόπιος αγρότης, ο Don Jose Maria Bañuelos, επέλεξε το ελάφι, ένα σύμβολο για τα υψίπεδα του Jalisco, ως το τέλειο έμβλημα για τη νέα συνταγή του για μια απαλή, αλλά γευστική τεκίλα υψηλής ποιότητας, ανώτερη από το παραδοσιακό pulque που έπιναν τότε στις τοπικές καντίνες. Ονόμασε την τεκίλα του " Cazadores", δηλαδή "Οι κυνηγοί", μετά από τόσα χρόνια που πέρασε προσπαθώντας να βρει την τέλεια συνταγή για να μοιραστεί με την οικογένεια και τους φίλους του.

Ο Manny Hinojosa σύστησε την tequila Cazadores στην Ελλάδα

Το σπίτι της Tequila Cazadores

Από αυτή τη συνταγή γεννήθηκε μια κοινότητα -ένα οικοσύστημα που τροφοδοτεί την πόλη Arandas, βαθιά στα υψίπεδα του Jalisco. Από τους jimadores στο χωράφι μέχρι τις taquerias που ταΐζουν τους ντόπιους εργάτες μετά από μια κουραστική μέρα στα χωράφια, όλοι οι άνθρωποι στο Los Altos παίζουν πολύτιμο ρόλο δημιουργώντας την τεκίλα με την υψηλότερη ποιότητα στον κόσμο, από 100% αγαύη.

Η Διαδικασία

Με πρώτη ύλη 100% μπλε αγαύη, η tequila Cazadores απαιτεί μια διαδικασία παραγωγής επτά βημάτων, πλήρως βιώσιμη και με μηδενικά απόβλητα, συμπεριλαμβανομένης της διπλής απόσταξης, της διπλής ζύμωσης και της προσεκτικής διαδικασίας ωρίμανσης, υπό την άγρυπνη επίβλεψη του Maestro Tequilero. Και ενώ παραμένει πιστή στη πρωτότυπη συνταγή από το 1922, η σημερινή διαδικασία παραγωγής έχει εξελιχθεί ώστε να αντανακλά την αυξανόμενη ζήτηση για την tequila Cazadores και τις προσπάθειες για την διασφάλιση μιας απόλυτα βιώσιμης λειτουργίας.

Read Next

06 Δεκ 2022

Eat chic: Οι καλύτερες ιδέες για food and drink pairings

Είτε πρόκειται για cocktails είτε για σκέτη vodka, το πάντρεμα των γεύσεων με το ποτό είναι στο χέρι σας να γίνει μαγικό!

30 Νοε 2022

To The Lost Explorer mezcal είναι έρωτας με την πρώτη γουλιά

O Global Brand Ambassador του The Lost Explorer mezcal, Peter Sanchez μας συστήνει τρεις διαφορετικές ετικέτες mezcal που ενισχύουν την αγάπη μας για την αγαύη.

Περισσότερα από

Life

18 Ιουλ 2022

Το βασικό συστατικό για καλοκαιρινές στιγμές απόλαυσης

Το Schweppes γνωρίζει πώς να δίνει χαρακτήρα στο καλοκαίρι μας.

29 Ιουν 2022

Tελικά, πόσα γνωρίζουμε για το mezcal;

Το πολυβραβευμένο premium mezcal The Lost Explorer κατέφθασε στη χώρα μας και μας συστήνει στα μυστικά του και στη φιλοσοφία "Slow down & Sip curiously".

28 Μαϊ 2022

Λιγότερο ποτό, περισσότερη σωστή κρίση

Το βράδυ που έμαθα την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης

17 Οκτ 2021

«Προτιμώ να πηγαίνω για ποτό σε gay bars»

Η δήλωση του Ντάνιελ Κρεγκ που θα συζητηθεί.

16 Οκτ 2021

«Θα πρέπει να κόψετε το ποτό»

Οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ την προειδοποιούν.

14 Σεπ 2021

Όταν ο Ζαν Πολ Μπελμοντό απολάμβανε το ποτό του με τη Νικόλ Καλφάν στο Γκάλαξι του Hilton

O πιο γοητευτικός άσχημος όμορφος του γαλλικού σινεμά είχε έρθει στην Αθήνα για τα γυρίσματα της ταινίας «Οι Διαρρήκτες» και είχε μείνει για ξενοδοχείο Χίλτον.

12 Μαϊ 2021

Ένας νέος μυστικός κήπος στο κέντρο της Αθήνας: Καταπράσινος παράδεισος γαστρονομίας

Το Atrium of Alexander’s Lounge, στον πρώτο όροφο του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, είναι ιδανικό για καφέ, ποτό ή ένα γεύμα με την επιμέλεια του Αστέριου Κουστούδη.

02 Ιουλ 2020

Στο ρομαντικά «αφελές» Naif θα αράξεις με την παρέα σου σε πολύχρωμες καρέκλες

Από το πρωί για καφέ και έπειτα για ελαφρύ φαγητό και ποτό, αυτή είναι η νέα, πολυσυζητημένη άφιξη στην πόλη.

20 Ιουν 2020

«Για 15 χρόνια έπαιζα πόκα κάθε μέρα»: Ο Φασουλής μίλησε για τον εθισμό του στα χαρτιά και το ποτό

«Την πόκα τη σταμάτησα χωρίς λόγο, όπως σταμάτησα και το ποτό.. Για 10 χρόνια έπινα πάρα πολύ, χωρίς να το καταλάβω και χωρίς να το προσπαθήσω».