Πρόκειται για μια ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από διαταραχές της αντίληψης της πραγματικότητας, αυτός είναι ο ορισμός της σχιζοφρένειας, σύμφωνα με τη Wikipedia. Στην πραγματικότητα όμως, δεν είναι μόνο μία ψυχική διαταραχή, αλλά μία κατάσταση η οποία συνδέεται με αδυναμία κοινωνικοποίησης, πολλά ταμπού, περιθωριοποίηση, ακόμα και φόβο των τρίτων προς τα άτομα αυτά.

Η Σεσίλια έχει διαγνωστεί εδώ και χρόνια με σχιζοφρένεια και δεν διστάζει να μιλήσει ανοιχτά γι’ αυτό. Αναφέρεται στα πρώτα χρόνια των παραισθήσεων, τότε που πίστευε ότι είναι δαιμονισμένη, αλλά και στην απαγόρευση από τους γιατρούς της να αποκαλύπτει σε τρίτους τις παραισθήσεις της.

Αναφέρεται στα πρώτα χρόνια των παραισθήσεων, τότε που πίστευε ότι είναι δαιμονισμένη, αλλά και στην απαγόρευση από τους γιατρούς της να αποκαλύπτει σε τρίτους τις παραισθήσεις της.

«Εδώ και πολλά χρόνια βλέπω έναν κλόουν σαν αυτόν από το “It” του Στήβεν Κινγκ. Είναι πολύ τρομακτικό», αποκαλύπτει, ενώ όπως τονίζει, σκοπός της είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για την ψυχική αυτή νόσο, ώστε οι ασθενείς, να μην αντιμετωπίζουν ρατσιστική και επιφυλακτική συμπεριφορά στην καθημερινότητά τους. Άλλωστε όπως αναφέρει: «Οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια είναι πιο πιθανό να είναι θύματα κακοποίησης παρά οι ίδιοι οι κακοποιητές».

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS