ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ένταση στον Πειραιά, στον εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου της Αίγινας

Συγγενείς των νεκρών ξέσπασαν στον Πειραιά.

Ένταση στον Πειραιά, στον εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου της Αίγινας

Εξηγήσεις στον εισαγγελέα Πειραιά δίνει αυτή την ώρα ο 77χρονος χειριστής του ταχύπλοου στην Αίγινα, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης σκόρπισε το θάνατο με τέσσερις νεκρούς, αφού φέρεται να εμβόλισε με μεγάλη ταχύτητα τουριστικό πλοιάριο που μετέφερε 25 άτομα από την Αίγινα στο νησάκι Μονή.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου και συνοδεία στελεχών του λιμενικού σώματος, έφυγε στις 8 το πρωί από την Αίγινα και έφτασε λίγο πριν τις 11:00 στα δικαστήρια, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ναυτικό δυστύχημα.

Ένταση στον Πειραιά, στον εισαγγελέα ο χειριστής του ταχύπλοου της Αίγινας

Η άφιξη του προκάλεσε ένταση στην είσοδο των δικαστηρίων από τους συγγενείς των θυμάτων. Η θεία του 5χρονου κοριτσιού που μαζί με τον πατέρα της έχασαν τη ζωή του στην Αίγινα πλησίασε φωνάζοντας στον κατηγορούμενο κρατώντας δύο φωτογραφίες τους. Οι άνδρες της ασφάλειας την συγκράτησαν και ο 77χρονος οδηγήθηκε γρήγορα μέσα στο δικαστικό μέγαρο ώστε να ξεκινήσει η απολογία.

Νωρίτερα σε δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας «έδειξε» ως αιτία του δυστυχήματος την υπερβολική ταχύτητα, ενώ έδειξε να μην έχει πειστεί από τους ισχυρισμούς του 77χρονου περί προβλημάτων υγείας.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι ο χειριστής αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και είχε νοσηλευτεί πρόσφατα σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το σπίτι του στην Αίγινα, φαίνεται να υπάρχει πρόσφατα κατασκευή εξωτερικού ασανσέρ και ράμπας.

Τι υποστηρίζει ο ίδιος

«Δεν κατάλαβα τι έχει συμβεί, δεν είδα τίποτα, δεν κατάλαβα τίποτα»,ήταν τα πρώτα λόγια του χειριστή του ταχύπλοου που εμβόλισε τη λάντζα και κρατείται στο Λιμεναρχείο Αίγινας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του ταχυπλόου είναι εξάδελφος του γνωστού ποινικολόγου και πρώην βουλευτή Αλέξανδρου Λυκουρέζου και λέγεται Θρασύβουλος Λυκουρέζος. Ειναι ηλικίας 77 ετών και είναι κάτοχος διπλώματος για το σκάφος, το οποίο είχε ανανεωθεί τον Μάρτιο του 2014.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως ο χειριστής της λάντζας κόρναρε και έκανε ελιγμούς προκειμένου να αποφύγει το ταχύπλοο αλλά δεν πρόλαβε. Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, το ταχύπλοο έκοψε στη μέση τη λάντζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής του ταχύπλοου, συνελήφθη λίγο μετά το δυστύχημα σε συγγενικό του σπίτι στην Αίγινα, ενώ στο σκάφος ήταν άλλα τρία άτομα, (ένας άνδρας και δύο γυναίκες), τα οποία από την πρώτη στιγμή προσήχθησαν στο Λιμεναρχείο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κυβερνήτης του ταχύπλοου, δηλώνει ότι αφαιρέθηκε και δεν είχε δει το τουριστικό σκάφος και όταν τελικά το είδε δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Έτσι το ταχύπλοο πέρασε στην κυριολεξία πάνω από την λάντζα, κόβοντας την στη μέση και ρίχνοντας τους επιβάτες στη θάλασσα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν έτρεχε, αλλά αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, μέσα στην στενή δίαυλο, κάτι που ερευνάται στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Νεκρός είναι χειριστής της λάντζας, ένα κοριτσάκι 5 ετών και δύο ακόμη άνδρες, ένας εκ των οποίων είναι ο πατέρας του παιδιού.

Από τους 16 τραυματίες, σε πιο σοβαρή κατάσταση βρίσκονται μία γυναίκα 29 ετών αλλοδαπή, με μερικό ακρωτηριασμό αριστερής κνήμης (σ.σ. η κατάσταση της υγείας της βελτιώνεται) και ένας έφηβος 16 ετών, με τραύματα και επαπειλούμενο αεραγωγό, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση των αρχών.

Το τουριστικό σκάφος (λάντζα) είχε ξεκινήσει από την Πέρδικα με προορισμό το νησάκι Μονή, όπου μετέφερε 25 παραθεριστές για να κάνουν το μπάνιο τους. Στο ενδιάμεσο, όμως, ταχύπλοο σκάφος, άγνωστο για ποιο λόγο, εμβόλισε με ταχύτητα τη λάντζα, η οποία ανατράπηκε και όλοι οι επιβάτες βρέθηκαν στη θάλασσα.

Επιτόπου έσπευσαν τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού καθώς και αλιευτικά για να βοηθήσουν τους ναυαγούς. Το ταχύπλοο που είναι 8 μέτρων με ισχυρές μηχανές και καμπίνα κινείτο με μεγάλη ταχύτητα έπεσε με δύναμη πάνω στη λάντζα, την έκοψε στη μέση και την ανέτρεψε.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες από την κομματιασμένη λάντζα

Αποκαλυπτικές της σφοδρότητας της σύγκρουσης μεταξύ των δύο σκαφών είναι οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα και καταγράφουν την κατάσταση του τουριστικού σκάφους το οποίο έχει γίνει στην κυριολεξία κομμάτια.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν και φωτογραφίες του ταχύπλοου σκάφους, που φέρει και εκείνο ορισμένα -πολύ ελαφρά βέβαια- σημάδια από τη σύγκρουση.

Read Next

25 Απρ 2024

"Μην αγχώνεσαι, θα γίνεται όλο και χειρότερο"

Όταν η άβγαλτη Νταϊάνα συνάντησε την γεμάτη αυτοπεποίθηση Γκρέις Κέλι.

25 Απρ 2024

Την ημέρα που η Σαρλίζ Θερόν τσακώθηκε με έναν υπάλληλο σε τράπεζα άνοιξε ο δρόμος για την καριέρα της

Πώς ένας τσακωμός στο γκισέ μίας τράπεζας οδήγησε τη διάσημη ηθοποιό στην κορυφή του Χόλιγουντ;

Περισσότερα από

Stories

25 Απρ 2024

Αλμπέρ Ουντερζό: Ο ευφυής συνδημιουργός του Αστερίξ που ήξερε να μας κάνει να γελάμε

Ο διάσημος δημιουργός κόμικς, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στα εκατοντάδες εκατομμύρια των αντιγράφων των περιπέτειων των αμετάβλητων Γαλατών που πωλούνται στον κόσμο από το 1961, γεννήθηκε στις 25 Απριλίου 1927 και πέθανε στις 24 Μαρτίου 2020, σε ηλικία 92 ετών.

24 Απρ 2024

Βέρα Γουάνγκ: Ο μυστικός συνδυασμός ομορφιάς που ακολουθεί για την αιώνια νεότητα στα 74

Οι εικόνες της διάσημης σχεδιάστριας δεν σταματούν να διχάζουν το κοινό λόγω της ηλικίας που δηλώνει.

24 Απρ 2024

Ζαν-Πολ Γκοτιέ: Το enfant terrible της μόδας κλείνει τα 72

Στα 13 του χρόνια, δημιούρησε μια ολόκληρη κολεξιόν ρούχων για την μαμά και την γιαγιά του. Σήμερα 60 χρόνια μετά, συνεχίζει να εκπλήσσει.

24 Απρ 2024

Η Τατιάνα Μπλάτνικ σε ηλικία 13 ετών -Η ασπρόμαυρη φωτογραφία

"Αυτό το challenge είναι και μια υπενθύμιση για όλους εμάς που ασκούμε κριτική στον εαυτό μας".

24 Απρ 2024

50 χρόνια πριν: Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγινε εξώφυλλο στο περιοδικό TIME

"Σαν σήμερα, πριν από 26 χρόνια, ο Ελληνισμός αποχαιρετούσε τον ηγέτη που άλλαξε την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας".

24 Απρ 2024

Ο εθισμός στα ναρκωτικά ήταν ο λόγος που η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ απομακρύνθηκε από τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ

Το "ξεχασμένο" νεανικό ειδύλλιο που κράτησε για περισσότερα από πέντε χρόνια.

24 Απρ 2024

Όταν ο Κάρολος έλιωνε για την Μπάρμπρα Στρέιζαντ

Κι όμως! Υπήρξε έντονο φλερτ ανάμεσα σε εκείνον και την διάσημη σταρ, η οποία σήμερα, κλείνει τα 82.

24 Απρ 2024

"Και λάτρεψα τον πατέρα μου σαν κάτι ανώτερο. Δεν τον πλησίαζα όμως"

Απόσπασμα, από τον πρώτο τόμο του αυτοβιογραφικού έργου της Πηνελόπης Δέλτα, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24 Απριλίου 1874.

23 Απρ 2024

Ο θυελλώδης έρωτας της Τζέσικα Λανγκ με τον Τομ Σέπαρντ

"Αγαπώ αυτή την γυναίκα με έναν τρόπο που δεν μπορώ να περιγράψω" έγραφε εκείνος σε έναν φίλο του.

23 Απρ 2024

Ποιος σκότωσε τον Αλέξανδρο Ωνάση και οι θεωρίες συνομωσίας

Πίσω στο 1973 ο γιος του Αριστοτέλη Ωνάση σκοτώνεται σε αεροπορικό δυστύχημα. Τα πορίσματα δείχνουν δολοφονία και οι θεωρίες συνομωσίας κάνουν το γύρο του κόσμου.