Ο αθλητής υπεραποστάσεων Μάριος Γιαννάκου ανακοίνωσε πριν από λίγο καιρό ότι θα επιχειρούσε να κατακτήσει τον Όλυμπο για 51η φορά, αλλά με μια σημαντική διαφορά: Θα μετέφερε στην πλάτη του μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα, την 22χρονη Ελευθερία Τόσιου.

Ο Μάριος γνώρισε την Ελευθερία «μέσω μιας κοινής φίλης, της Θοδώρας, και η Ελευθερία μού είπε πως θέλει κάποια στιγμή ν' ανέβει στον Όλυμπο. Εγώ της είπα: όχι κάποια στιγμή, αλλά άμεσα!» Για του λόγου το αληθές, άρχισε αμέσως να οργανώνει την κατάλληλη ομάδα υποστήριξης του εγχειρήματος, που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Στη διάρκεια της προετοιμασίας τους, ο Μάριος εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η Ελευθερία θα δεθεί πάνω σ' ένα ειδικά τροποποιημένο σακίδιο και θα την έχω στην πλάτη μου καθ' όλη τη διάρκεια της αναρρίχησης, ενώ μια ομάδα θα έχει φροντίσει να με δέσει και να μ' ασφαλίσει πάνω στους βράχους. Κομμάτι- κομμάτι θα αναρριχηθούμε προς τον Μύτικα, την κορυφή του Ολύμπου». Καθώς περνούσαν οι μέρες, μάλιστα, ανέβασε στο λογαριασμό του στο Instagram μια κοινή τους φωτογραφία από την προπόνηση και τη λεζάντα: «Πρώτη κοινή προπόνηση για Όλυμπο. Κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι».

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο αληθινό από το όνειρο. 09:02 π.μ φτάσαμε στην κορυφή της Ελλάδας μαζί με την Ελευθερία και την ομάδα μας» έγραψε στη νέα ανάρτηση, επιβεβαιώνοντας την επιτυχία της αποστολής τους. Μια αποστολή που δείχνει ότι όταν η ανθρώπινη θέληση επιστρατεύεται για την αλληλεγγύη, μπορεί να κάνει μικρά και μεγαλύτερα θαύματα.

Δείτε τις αναρτήσεις του Μάριου Γιαννάκου:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS