Από την Ηλιάνα Ρασσιά*

Για τις φαν της μόδας το προσωπικό στυλ έχει αλλάξει προσανατολισμό. Η mainstream αγορά έχει χάσει λίγη από την αίγλη της και η καταναλώτρια πλέον εστιάζει σε κομμάτια που θα κάνουν το στυλ της ξεχωριστό. Αυτή η τάση έχει φέρει στο προσκήνιο τη vintage αγορά όπου το τελευταίο καιρό έχει γίνει ο παράδεισος κάθε fashionista που σέβεται τον εαυτό της. Και φυσικά, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για vintage αγορές από το Λονδίνο.

Εδώ θα βρεις από ορκισμένους λάτρεις των vintage οι οποίοι βρίσκουν τους θησαυρούς τους σε πλειστηριασμούς, μέχρι και νέους και νέες τύπισσες, των οποίων η ντουλάπα λειτουργεί σαν stock περασμένων κολεξιόν των πιο σύγχρονων brands.

Μια από αυτές τις πρωτοβουλίες αποτελεί και το Judy’s Affordable Vintage Fair, το οποίο ξεκίνησε το 2005 και διοργανώνει events σε διάφορα σημεία της χώρας. Από σικ δαντελωτά τοπ και μοναδικά κοσμήματα τα οποία μπορούν να χρονολογηθούν από την εποχή του ’30, στα απόλυτα μίνι φορέματα των swinging 60s, και τα 90s bomber jackets τα οποία φαίνεται να έχουν κάνει δυναμικό comeback τις τελευταίες δύο σεζόν, σε επίπλα και πράγματα για το σπίτι, ένα είναι το σίγουρο: ο καθένας θα φύγει με τσάντες στα χέρια και πορτοφόλια που δεν αναστενάζουν. Οι προμηθευτές που συνεργάζονται με τη στιλίστρια Judy Berger, το μυαλό πίσω από τη διοργάνωση ποικίλουν. Εδώ θα βρεις από ορκισμένους λάτρεις των vintage οι οποίοι βρίσκουν τους θησαυρούς τους σε πλειστηριασμούς, μέχρι και νέους και νέες τύπισσες, των οποίων η ντουλάπα λειτουργεί σαν stock περασμένων κολεξιόν των πιο σύγχρονων brands όπως του «ιερού» Topshop (έτσι το βλέπει η international fashionista).

Η γοητεία του vintage κρύβεται στην ποιότητα.

Και φυσικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις μια ανανέωση γκαρνταρόμπας από το να απολαύσεις ένα tea party βγαλμένο από τα 40s, το οποίο αποτελεί μέρος της διοργάνωσης. Το shopping μετατρέπεται σε μια εντελώς διαφορετική εμπειρία που αποκτά χαρακτήρα.
Η γοητεία του vintage κρύβεται στην ποιότητα. Κομμάτια που ομολογουμένως δεν βρίσκεις σήμερα και τα οποία έχουν περάσει το τεστ του χρόνου μιας και δεν βρίσκονται απλά σε καλή κατάσταση, αλλά είναι και απόλυτα συχρονισμένα με τις τάσεις του σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με επερχόμενα events, μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης judysvintagefair.co.uk

*Η Ηλιάνα Ρασιά σπουδάζει μόδα στο Λονδίνο, ενδιαφέρεται για την τέχνη και δηλώνει daydreamer

TAGS