Η χειρότερη εποχή του χρόνου είναι αυτή, που γυρίζοντας στο γραφείο ψάχνεις να βρεις την επόμενη αργία. Δυστυχώς πέφτει μακριά. Από την ξενοιασιά και την κίνηση του καλοκαιριού στην καθιστική ζωή και την ακινησία. Μόνο με μερικά μαγικά τρικ βγαίνει η μέρα. Εύκολα και πολύ απλά. Δοκιμάστε τα για να αλλάξει ο αέρας στο μυαλό σας.

Πάρτε μαζί σας αθλητικά παπούτσια. Όπου και να είναι το γραφείο σας, κάντε διάλειμμα εκτός, αντί να το περάσετε στην κουζίνα ή χειρότερα, χαζεύοντας στον υπολογιστή σας. Βάλτε τα αθλητικά σας και κάντε ένα δεκάλεπτο περπάτημα με ρυθμό. Ή ένα μισάωρο με ρυθμό περιπάτου. Σκεφθείτε οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτά που σας φρικάρουν, χαζέψτε τους περαστικούς και χαμογελάστε. Όταν επιστρέψετε θα είστε άλλος άνθρωπος.

Έχετε ... κολλήσει. Δε μπορείτε να γράψετε ή να σκεφτείτε λέξη. Έχουν αρχίσει να σας πιάνουν και τα νεύρα σας. Μην κάθεστε άλλο μπροστά στην οθόνη. Πέρα από το φενγκ σούι, το συγύρισμα του γραφείου είναι λυτρωτικό. Καμιά δουλειά δεν έχουν τα χειμωνιάτικα φυλλάδια ή ένα ξεχασμένο εισιτήριο, ένα στυλό που δε γράφει, η μπομπονιέρα ενός συναδέλφου και μερικά λεκιασμένα χαρτιά. «Χαρίστε» τα στην ανακύκλωση και τακτοποιήστε το γύρω σας. Είναι μια ανακούφιση, χωρίς πολύ κόπο.

Αλλάξτε εντελώς την ώρα και τον τρόπο που ... μασουλάτε. Ετοιμάστε μόνη σας μια φρέσκια σαλάτα με καλά πρώτα υλικά, βγείτε μέχρι το φούρνο και πάρτε ένα πολύσπορο κουλούρι, στίψτε μια πορτοκαλάδα. Αυτό το μικρό διάλειμμα που θα ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και τη διατροφή σας θα σας αλλάξει τη διάθεση. Καθίστε να φάτε κανονικά, μη τρώτε όρθια και αγχωμένα.

Μη βυθίζεσαι μόνο στον εαυτό σου και στα προβλήματά σου. Η επικοινωνία με τους γύρω σου είναι απαραίτητη. Σε κάνει να νιώθεις λιγότερη μοναξιά και σου δίνει λύσεις σαν τον από μηχανής θεό. Το πιο σημαντικό: σε βγάζει από τον εγωισμό του ότι έχεις τα σοβαρότερα προβλήματα του κόσμου. Κοίταξε γύρω σου και θα καταλάβεις ότι τίποτα δεν είναι αξεπέραστο.

Γέλα άφοβα. Δεν υπάρχει κανένα άλλο φάρμακο στις πιεσμένες της δουλειάς που να έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα. Ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές, υπάρχει κάτι αστείο, κωμικό που θα σε κάνει να χαμογελάσεις ή να γελάσεις με την καρδιά σου. Μη το φοβηθείς. Το γέλιο διώχνει το φόβο και την ανασφάλεια.

Δούλεψε λίγο εκτός γραφείου. Αν μπορείς πάρε το λαπτοπ σου και κάτσε για κάποια ώρα σε ένα γειτονικό καφέ, άλλαξε περιβάλλον και παραστάσεις. Μπορεί η ιδέα που ψάχνεις να σου έρθει από τον ουρανό. Πιες ένα τσάι με βότανα ή ένα χυμό και επιχείρησε να ξαναρχίσεις από την αρχή σαν να έπιασες δουλειά μόλις τώρα. Την αλλαγή θα την καταλάβεις από το πρώτο λεπτό.

TAGS