Η άγνωστη αλλά γοητευτική ιστορία της γυναίκας μηχανόβιας εκτυλίσσεται εδώ και πάνω από έναν αιώνα. Σε μια μικρή ξενάγηση μάς προσκαλεί η Corinna Mantlo, ιδρύτρια της γυναικείας λέσχης μοτοσικλέτας Miss-Fires, μέσα από το παρακάτω βίντεο. Μεταξύ άλλων, μας συστήνει τις αδερφές Van Byren, που το 1916 έκαναν τη διαδρομή Μπρούκλιν-Σαν Φρανσίσκο πάνω στους δύο τροχούς, για να αποδείξουν ότι η σέλα δεν είναι γένους αρσενικού. Στη διάρκεια του ταξιδιού τους, πολλές φορές συνελήφθησαν που φορούσαν αντρικά ρούχα, τα οποία στην πραγματικότητα ήταν η προστατευτική στολή τους.

Μια άλλη εμβληματική μορφή υπήρξε η Becky Brown, που το 1976 ίδρυσε τη γυναικεία λέσχη μοτοσικλέτας Women in the Wind. «Απλά έβαλα αγγελία σε τοπική εφημερίδα» θυμάται σήμερα, και η ανταπόκριση υπήρξε εντυπωσιακή, ταξιδεύοντας τη φήμη και τη λίστα μελών της λέσχης μέχρι το Νεπάλ και τη Νέα Ζηλανδία. Ωστόσο, η εικόνα που σου μένει αποτυπωμένη στο μυαλό είναι αυτή της Σαμάνθα Μόργκαν, να κάνει τον «γύρο του θανάτου» τρέχοντας ιλιγγιωδώς με το όχημά της σε κάθετο τοίχο. Ο θρίαμβος της αδρεναλίνης ενάντια στον φόβο.

Και η ιστορία της γυναίκας μηχανόβιας έχει μέλλον. Αυτή τη στιγμή η λέσχη Miss-Fires μετρά από 2.000 μέλη από όλες τις ΗΠΑ, προσθέτει η Corinna. «Κάνουμε πλάκα ότι η μοτοσικλέτα είναι κάτι που από πάντα είχαμε ανάγκη αλλά δεν το ξέραμε μέχρι να το αποκτήσουμε. Και μετά δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς αυτήν. [..] Τα ταξίδια με μοτοσικλέτα είναι η απόλυτη ελευθερία».

Δείτε το βίντεο για τις εμβληματικές γυναίκες μοτοσικλετίστριες:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: Οι αδερφές Van Byren το 1916.

TAGS