Ίσως και να είναι ένα από τα πιο εθιστικά παιχνίδια για υπολογιστές ή για κονσόλα video games που έχει κυκλοφορήσει τα τελευταία 20 χρόνια. Κι αυτό γιατί σου επιτρέπει να δημιουργήσεις, από το μηδέν, έναν εντελώς δικό σου κόσμο, όπως εσύ τον θέλεις και τον φαντάζεσαι. Στα είκοσι μας πολλές νύχτες ξενυχτήσαμε πάνω από τις πρώτες εκδόσεις των Sims, να δημιουργούμε σκηνικά και έρωτες και οικογένειες και καριέρες από το τίποτα μέσα σε ένα ψηφιακό σύμπαν.

Από τότε πολλά πράγματα έχουν προχωρήσει και κάθε χρόνο νέες εκδόσεις του παιχνιδιού βγαίνουν στα ράφια των καταστημάτων, συστήνοντας μας νέες δυνατότητες και νέες περιπέτειες στον κόσμο των αγαπημένων Sims. Μέχρι στιγμής έχουμε φτιάξει εταιρίες, πολυκαταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, σχολείο, γυμναστήρια και κλαμπ, όμως, η ζωη των Sims σίγουρα θα ήταν ανολοκλήρωτη χωρίς λίγη τέχνη. 

Τώρα μία ολοκαίνουργια version του δημοφιλούς video game έρχεται για να σου θέσει την εξής νέα πρόκληση: γίνε κι εσύ επιμελητής μουσείου. Όλα είναι στο χέρι σου. Από το πώς θα δημιουργήσεις το κτίριο που θα στεγάζει το μουσείο μέχρι τα εκθέματα που θα συμπεριλάβεις. Ζητήματα χειροπιαστά και αληθινά που οι διευθυντές και οι επιμελητές μουσείων αντιμετωπίζουν κάθε μέρα, όπως εξηγεί ο Michel McBride-Charpentier που εμπνεύστηκε και σχεδίασε το παιχνίδι

Όπως λέει ο McBride-Charpentier οι παίκτες θα ξεκινούν με ένα μικρό budget προκειμένου να είναι να σε θέση να ξεκινήσουν τη δημιουργία του μουσείου τους και στην συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσουν μόνοι τους έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητες του χώρου και την επισκεψιμότητα. Η επιτυχία του μουσείου καθορίζεται τελικά από δύο πράγματα: από τις πωλήσεις των εισιτηρίων και από τις αγορές στο πωλητήριο του χώρου. 

«Μπορείς να δώσεις τη δική σου ονομασία στο μουσείο, μπορείς να δημιουργήσεις προσωρινές εκθέσεις που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες και να φτιάξεις εστιατόριο και καφετέρια μέσα στο μουσείο προκειμένου να κάνεις τον χώρο πιο φιλικό για το κοινό,» συμπληρώνει ο McBride-Charpentier.

Σκοπός του παιχνιδιού, εκτός από την διασκέδαση, είναι να εξοικειώσει τους παίκτες με το περιβάλλον ενός μουσείου και να ενισχύσει το ενδιαφέρον του κοινού για την τέχνη και τα μουσειακά εκθεματα.

Οι παίκτες θα ξεκινούν με ένα μικρό budget προκειμένου να είναι να σε θέση να ξεκινήσουν τη δημιουργία του μουσείου τους και στην συνέχεια θα πρέπει να δημιουργήσουν μόνοι τους έσοδα ανάλογα με τις δυνατότητες του χώρου και την επισκεψιμότητα.

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS