Θέλει κότσια να συναντήσεις τον Τζορτζ Μπους τον Πρεσβύτερο στον Λευκό Οίκο φορώντας μια μάσκα που σε έχει μεταμορφώσει σε εντελώς διαφορετική γυναίκα. Αυτή ήταν μια τις αποστολές της Τζόνα Μέντεζ, τότε υπεύθυνης μεταμφιέσεων της CIA, μέσα από την οποία δοκίμασε ένα από τα χάι τεκ αξεσουάρ της. Πρόσφατα, μετά την απόσυρσή της από την υπηρεσία, μοιράστηκε στο Wired τα μυστικά των ειδικών εφέ που χρησιμοποιεί η CIA για να αλλάζει εντελώς την όψη των πρακτόρων της.

Αν υπηρετείς τη CIA ως μυστικός κατάσκοπος στην Ευρώπη, εξηγεί η Μέντεζ, η μεγαλύτερη ανησυχία σου είναι να μπει ένας γείτονάς σου από την Αμερική, εντελώς τυχαία, στο καφέ όπου έχεις συναντήσει μια επαφή σου και να σε αναγνωρίσει. Και να σε χαιρετήσει με τη φράση «γεια σου, Μπιλ» (ενώ, ας πούμε, η επαφή σου σε γνωρίζει σαν «Τζον»).

Το καθήκον του υπεύθυνου των μεταμφιέσεων στη CIA είναι λοιπόν να προστατεύει τους πράκτορες της υπηρεσίας αλλά και τους συνεργάτες τους. Και για να το κάνει αυτό επιστρατεύει αξεσουάρ εκπληκτικά ρεαλιστικά, με τα οποία με μία κίνηση αλλάζεις μαλλιά, χαρακτηριστικά προσώπου, δείχνεις πιο ηλικιωμένος ή πιο νέος. Με τα οποία μπορείς να αλλάξεις ακόμα και φύλο. Και που τα νιώθεις τόσο άνετα, ώστε γίνονται σχεδόν δεύτερο δέρμα σου. Για να μπορείς να τα φοράς για όσες ώρες διαρκεί μια αποστολή.

Δες παρακάτω την πρώην πράκτορα να αποκαλύπτει τα μυστικά μεταμφιέσεων της CIA.

 

TAGS