Η Βίβιαν Μάιερ, η νταντά που μετά θάνατον αναγνωρίστηκε ως σπουδαία φωτογράφος όταν ανακαλύφθηκε ένας τεράστιος όγκος φωτογραφιών που είχε τραβήξει μυστικά στους δρόμους της Νέας Υόρκης και του Σικάγο, καθιερώθηκε κυρίως για τα ασπρόμαυρα στιγμιότυπά της. Ωστόσο ένα λεύκωμα που κυκλοφόρησε πριν από λίγους μήνες, με τίτλο «Vivian Maier: The Color Work», συγκεντρώνει τις, λιγότερο γνωστές, έγχρωμες φωτογραφίες της. Εικόνες που λήφθηκαν μεταξύ του 1950 και του 1980 ξεδιπλώνουν το μεγαλείο της πιο μυστηριώδους φωτογραφικής ιδιοφυΐας στον κόσμο.

«Η Μάιερ ήταν μια πρώιμη ποιήτρια της έγχρωμης φωτογραφίας» σχολιάζει στην εισαγωγή του βιβλίου ο φωτογράφος Joel Meyerowitz. «Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες της, ήταν μια μελετήτρια της ανθρώπινης συμπεριφοράς, της στιγμής που ξεδιπλωνόταν, της αστραπιαίας χειρονομίας, της διάθεσης μέσα από μια έκφραση προσώπου – σύντομα γεγονότα που μετέτρεψαν την καθημερινότητα στους δρόμους σε προσωπική της αποκάλυψη».

Ένα νέο λεύκωμα, που μπορείτε να παραγγείλετε από το Amazon, συγκεντρώνει τις, λιγότερο γνωστές, έγχρωμες φωτογραφίες της Βίβιαν Μάιερ.

Δείτε έγχρωμες εικόνες της Βίβιαν Μάιερ.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram.


 

TAGS