ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Αγγλικά για παιδιά: Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα εκμάθησης

Με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και εποπτικό υλικό η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας γίνεται πιο εύκολη και κατανοητή.

Αγγλικά για παιδιά: Πώς να διαλέξετε το κατάλληλο πρόγραμμα εκμάθησης

Κάθε φθινόπωρο οι γονείς βρίσκονται αντιμέτωποι με αποφάσεις που αφορούν τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών τους. Από τις πρώτες σκέψεις για το ποιες θα είναι αυτές οι δραστηριότητες μέχρι τη στιγμή που το παιδί θα περάσει το κατώφλι του φροντιστηρίου, της σχολής ή της ακαδημίας, μεσολαβούν αμέτρητες ερωτήσεις γονέων που προσπαθούν απλώς να κάνουν τη σωστή επιλογή. Τα μαθήματα αγγλικών αποτελούν σταθερή επιλογή στις εξωσχολικές δραστηριότητες και, ως εκ τούτου, συγκεντρώνουν πολλές από τις απορίες των γονιών. Υπάρχουν κάποια κριτήρια που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα για την επιλογή του κατάλληλου φροντιστηρίου ξένων γλωσσών. Εμείς ρωτήσαμε τον Δημήτρη Σιούντρη, Διευθυντή του Siountri School, κέντρο Ξένων Γλωσσών που έχει διδάξει σωστά αγγλικά σε χιλιάδες παιδιά επί δεκαετίες στη Νέα Σμύρνη και τον Χολαργό.

«Η ηλικία του παιδιού παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον τρόπο εκμάθησης μιας γλώσσας και θα πρέπει οπωσδήποτε να λαμβάνεται υπόψη. Το πρόγραμμα εκμάθησης πρέπει να είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία, τις αντοχές και τα ενδιαφέροντα του παιδιού, αλλιώς θα είναι αναποτελεσματικό και γρήγορα το παιδί θα το απορρίψει. Το μαθησιακό επίπεδο, ο χρόνος και ο τρόπος διδασκαλίας είναι ενδείξεις για το αν το πρόγραμμα είναι όντως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού και αν θα πρέπει να το επιλέξετε» σημειώνει ο κ. Σιούντρης.

Το μαθησιακό επίπεδο, ο χρόνος και ο τρόπος διδασκαλίας είναι ενδείξεις για το αν το πρόγραμμα είναι όντως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού και αν θα πρέπει να το επιλέξετε

Το μαθησιακό επίπεδο θα πρέπει να ανεβαίνει σταδιακά, ξεκινώντας πάντα από το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται το παιδί. Ο τρόπος διδασκαλίας θα πρέπει να περιλαμβάνει το κατάλληλο εποπτικό υλικό και δραστηριότητες που θα βοηθούν το παιδί να αφομοιώσει όσα μαθαίνει (για παράδειγμα τραγούδια, παιχνίδια, κλπ). Όσο για το χρόνο διδασκαλίας, ισχύει ο κανόνας “λίγες και καλές”. Φυσικά, οι ώρες διδασκαλίας αυξάνονται παράλληλα με την ηλικία του παιδιού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ένα πρόγραμμα φορτωμένο με πολλές ώρες διδασκαλίας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα. Πώς μπορούν να σας βοηθήσουν όλα αυτά; Αν δείτε ένα πρόγραμμα που διαρκεί πολλές ώρες κάθε εβδομάδα, δεν περιλαμβάνει συγκεκριμένη θεματολογία, δεν είναι διαδραστικό και πετάει το παιδί σας “στα βαθιά”, μην το επιλέξετε.

Δεύτερο κριτήριο: είναι το μάθημα ενδιαφέρον; Τα αγγλικά για παιδιά πρέπει οπωσδήποτε να διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον, καθώς αυτό βελτιώνει την εκμάθηση της γλώσσας. Όταν τα παιδιά περνούν τις ώρες τους ευχάριστα, μαθαίνουν περισσότερα και τα αφομοιώνουν καλύτερα. Με τα κατάλληλα εκπαιδευτικά μέσα και εποπτικό υλικό η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας γίνεται πιο εύκολη και κατανοητή. Τραγούδια, εκπαιδευτικά παιχνίδια, παιχνίδια ρόλων, αφήγηση ιστοριών είναι μερικά μόνο από τα μέσα που μπορεί να επιστρατεύσει ένας καθηγητής για να κάνει το μάθημα συναρπαστικό. Επιπλέον, η τεχνολογία παρέχει χρήσιμα εργαλεία, όπως ειδικά λογισμικά, που προσαρμόζονται στις ανάγκες των παιδιών, αλληλεπιδρούν με αυτά και συμβάλλουν θετικά στη μαθησιακή διαδικασία.

Τρίτο κριτήριο και εξαιρετικά σημαντικό: το διδακτικό προσωπικό. Οι καθηγητές είναι η κορυφή της μαθησιακής διαδικασίας και γι’ αυτό πρέπει να έχουν άριστες γνώσεις και πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία παιδιών, ώστε να είναι ευέλικτοι και να μπορούν να αντιλαμβάνονται κάθε φορά ποια μέθοδο πρέπει να ακολουθήσουν» τονίζει ο κ. Σιούντρης και συμπληρώνει «Ακόμα και αν το πρόγραμμα εκμάθησης είναι ενδιαφέρον και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών, οι καθηγητές είναι αυτοί που θα το υλοποιήσουν. Αν δεν έχουν τις κατάλληλες γνώσεις και την απαραίτητη όρεξη, η εκμάθηση της γλώσσας δε θα γίνει σωστά. Όταν επιλέγετε φροντιστήριο ξένων γλωσσών, είναι πολύ σημαντικό να σιγουρευτείτε ότι το διδακτικό προσωπικό είναι άρτια εκπαιδευμένο. Εμείς στο Siountri School διαθέτουμε άρτια εκπαιδευμένο διδακτικό προσωπικό που γνωρίζει πολύ καλά πώς να διδάξει στα παιδιά μια νέα γλώσσα μέσα από μια ευχάριστη και δημιουργική μαθησιακή διαδικασία».

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η επιλογή του κατάλληλου φροντιστηρίου ξένων γλωσσών δεν είναι εύκολη υπόθεση, υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε τη σωστή απόφαση. Αναζητήστε ένα πρόγραμμα που είναι προσαρμοσμένο στην ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού, φαίνεται ενδιαφέρον και ευχάριστο και διδάσκεται από καθηγητές με γνώσεις και εμπειρία.

Read Next

14 Αυγ 2022

Της Λιβ Τάιλερ, του Μάικλ Κορς, της Κάρα Ντελεβίν.Είδαμε τις ωραιότερες κουζίνες διασήμων στον κόσμο

"Τι κάνω για δείπνο; Kράτηση σε εστιατόριο," λέει ο σχεδιαστής Μάικλ Κορς, παρόλο αυτά έχει μία από τις πιο εντυπωσιακές κουζίνες στον πλανήτη.

13 Αυγ 2022

20 εκθέσεις σε νησιά που μπορείτε να επισκεφθείτε φέτος το καλοκαίρι

Ύδρα, Νάξος, Σπέτσες, Πόρος και πολλοί άλλοι καλοκαιρινοί προορισμοί καλωσορίζουν την τέχνη με εκθέσεις και εικαστικά δρώμενα σε γκαλερί, μουσεία και τοπικούς πολιτιστικούς χώρους.

Περισσότερα από

Life

12 Αυγ 2022

Θέατρο με πανσέληνο σε τρία ατμοσφαιρικά ανοιχτά θέατρα

Είναι εμπειρία να παρακολουθείς παράσταση κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι στην Επίδαυρο, το Λαύριο ή τη Σαλαμίνα. Η περίσταση είναι ιδανική για εκδρομή, οργανωθείτε….

11 Αυγ 2022

Pandora, ένα τραγούδι βγαλμένο μέσα από τη ζωή

Ένας Χιλιανός και δύο Ελληνίδες υπογράφουν τo τόσο επίκαιρο -δυστυχώς- Pandora που αξίζει να ακούγεται παντού και πάντα.

10 Αυγ 2022

Το W Costa Navarino υποδέχεται τους πρώτους επισκέπτες

Το νέο ξενοδοχείο δίνει βήμα στη δημιουργικότητα, τη διαφορετικότητα και την ελευθερία της έκφρασης.

09 Αυγ 2022

Βενετία Κυρίου: "Τελικά, το να είσαι γυναίκα είναι μια καθημερινή πρόκληση"

Η Βενετία Κυρίου είναι μια σύγχρονη δυναμική γυναίκα, CEO της εταιρείας Happy People και ξέρει από αληθινές προκλήσεις.

08 Αυγ 2022

Γράφουν ιστορία οι μικρές της Εθνικής πόλο νεανίδων: Νίκησαν την Ουγγαρία στον ημιτελικό και διεκδικούν χρυσό στον τελικό [Βίντεο]

Οι αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας πόλο των νεανίδων προκρίθηκαν στον τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και θα διεκδικήσουν το χρυσό στον τελικό.

06 Αυγ 2022

Γίνε pescetarian για μία μέρα: Αυτό είναι το πλάνο διατροφής

Δοκίμασε τη διατροφή που βασίζεται στο ψάρι με αυτό το ενδεικτικό ημερήσιο διατροφικό πλάνο της ειδικού

04 Αυγ 2022

Κουμπάρος ο Παύλος Μαρινάκης μαζί με τη σύζυγό του

Ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης πάντρεψε έναν καλό του φίλο!

03 Αυγ 2022

Friends: Οι 12 διάσημοι guest stars που πέρασαν από την πιο αγαπημένη σειρά της τηλεόρασης

Και μας έκαναν να πέσουμε κάτω από τα γέλια. Τους θυμάστε;

03 Αυγ 2022

Εντυπώσεις από την πρώτη βραδιά λειτουργίας του Cine Πολεμικό Μουσείο

Παρακολουθήσαμε από κοντά εν δράσει το νέο θερινό σινεμά της Αθήνας και μοιραζόμαστε καρέ και τις σκέψεις μας.

02 Αυγ 2022

Θαλάσσια σπορ: Τι μπορείς να κάνεις στη θάλασσα και πόσες θερμίδες θα κάψεις

Υπάρχουν πολλοί και καλοκαιρινοί τρόποι για να κάψεις θερμίδες και να παραμείνεις fit αυτό το καλοκαίρι.