Η σχέση του με την ελληνική γλώσσα και την ποίηση, η νοσταλγία για τους γονείς και τον αδελφό του, το δέσιμο του με την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά, οι αστερισμοί της μουσικής του (το σχετικό σχεδιάγραμμα που είχε φτιάξει ο ίδιος βρίσκεται πλέον στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος "Λίλιαν Βουδούρη" ) και η τεράστια αγάπη του για τη γυναίκα της ζωής του, Μυρτώ Αλτίνογλου.

Ίσως αυτά να είναι τα χαρακτηριστικά που αποτελούν το σύμπαν της ζωής του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, που «έφυγε» από τη ζωή την Πέμπτη 2 Σεπτεμβίου. Ένα σύμπαν για το οποίο όλο και περισσότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτονται τώρα που ο κορυφαίος συνθέτης δεν είναι πια εδώ.

Το βαθύ του δέσιμο, η μεγάλη λατρεία του για τη δική του Μυρτώ είναι γνωστά εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το ζευγάρι έζησε μαζί μία ολόκληρη ζωή και μοιράστηκε χαρές, λύπες, πόνο, εξορία, αγωνίες και επιτυχίες, αλλά και δύο παιδιά, τον Γιώργο και τη Μαργαρίτα. 

Οι δυο τους δεν χωρίστηκαν ποτέ και ακόμα και τα τελευταιά χρόνια κατά τα οποία αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα υγείας, συνήθιζαν να περνούν τον χρόνο τους μαζί, καθισμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον στην κρεβατοκάμαρα τον Μίκη Θεοδωράκη.

Ένα τέτοιο στιγμιότυπο μοιράστηκε πρόσφατα στην προσωπική του σελίδα στο ίνσταγκραμ ο στενός οικογενειακός τους φίλος Θοδωρής Σεργιάδης. Σε αυτό βλέπουμε το αγαπημένο ζευγάρι μαζί, στο δωμάτιο του Μίκη.

Το βλέμμα και το χαμόγελο του σπουδαίου μουσικού, ο οποίος χάρισε μουσική και φωνή στους μεγαλύτερους ποιητές της χώρας μας, μαρτυρά από μόνο του την ακλόνητη, ουσιαστική, τεράστια αγάπη για τη Μυρτώ του.

Δείτε τη φωτογραφία όπως ανέβηκε στον προσωπικό λογαριασμό του Θοδωρή Σεργιάδη:

 

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το womantoc στο instagram

TAGS