Εδώ και αρκετά χρόνια, όλα τα έγκριτα μέσα αλλά και οι ταξιδιωτικοί φορείς, όπως το TripAdvisor, του κόσμου, την ψηφίζουν ως την καλύτερη παραλία στον κόσμο. Το 2017 δεν έγινε η έκπληξη και η Baia do Sancho βρέθηκε ξανά στην πρώτη θέση στην λίστα με τις «καλύτερες παραλίες του κόσμου».

Βρίσκεται εκεί που φανταστήκατε εξ αρχής. Και ίσως το όνομά της να σας βοήθησε να ανακαλύψετε που βρίσκεται. Δεν το βρήκατε ακόμα;

Η Baia do Sancho βρίσκεται στην Βραζιλία στο αρχιπέλαγος Fernando de Noronha, περίπου σε μια ώρα απόσταση με το αεροπλάνο από την Natal, την μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του Rio Grande.

Η παραλία βρίσκεται ανάμεσα στα 21 νησιά του αρχιπελάγους που είναι αγαπημένος προορισμός πολλών ριψοκίνδυνων δυτών απ’ όλο τον κόσμο.

Η άμμος της έχει μια ιδιαίτερη αίσθηση και υφή, μην έχοντας (ακόμα τουλάχιστον) πατηθεί από «ορδές» τουριστών. Πρόκειται για έναν παράδεισο του Ατλαντικού ωκεανού. Και είναι ότι ακριβώς έχετε στο μυαλό σας για μια ειδυλλιακή τροπική παραλία.

Δεν έχει καθίσματα, δεν έχει ντους και δεν έχει beach bar με μουσική. Για να φτάσεις εκεί, χρειάζεται να σκαρφαλώσεις και να κατέβεις μια όχι και τόσο βολική σκάλα. Οι περισσότεροι την πλησιάζουν με βάρκα, η οποία σταματάει στα ανοιχτά, ώστε να μην ενοχλήσει τα κοράλλια που βρίσκονται στον βυθό.

Οι δύτες λατρεύουν την περιοχή και την επισκέπτονται για να δουν τις χελώνες, τις φάλαινες,τις θαλάσσιες ανεμώνες και τα πολύχρωμα ψάρια του βυθού.

Δες την μοναδική παραλία στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

 

 

 

Πηγή:e-radio.gr 

TAGS