Είστε και εσείς από αυτούς που προτιμούν τη ζεστασιά ενός σπιτιού παρά ενός ξενοδοχείου; Αν ναι, τότε σίγουρα κλείνετε για τις διακοπές σας Airbnb.

Υπάρχουν  όμως πέντε πράγματα που πρέπει οπωσδήποτε να ρωτήσετε τον ιδιοκτήτη του σπιτιού αν δεν σας αρέσουν οι εκπλήξεις. Οι δυσάρεστες φυσικά. 

Σεντόνια και πετσέτες 

Σεντόνια και πετσέτες 

Μετά από ένα πολύωρο ταξίδι αυτό που θέλετε είναι να κάνετε ένα χαλαρωτικό μπάνιο και να ξαπλώσετε. Φανταστείτε όμως το στρώμα του κρεβατιού χωρίς σεντόνι και το μπάνιο χωρίς πετσέτες. 

Πλυντήριο

Πλυντήριο

Έχει πλυντήριο το σπίτι που κλείσατε ή όχι; Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη, αφού σε πολλές πόλεις υπάρχουν κοινά στις εισόδους και όχι στο κάθε διαμέρισμα. Αν έχει να κάνει με την πρώτη περίπτωση τότε ζητήστε πληροφορίες για τα χρήματα... Θα είναι έξτρα, ή θα συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του ενοικίου; 

Air Condition

Air Condition

Είστε σίγουροι πως το σπίτι που κλείσατε έχει air condition, για δροσιά το καλοκαίρι και ζέστη το χειμώνα; Αν όχι, ζητήστε διευκρινίσεις από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού -ρωτήστε τον δηλαδή αν συμπεριλαμβάνετε στην τιμή του ενοικίου. Προς Θεού, μην κάνετε καμία απερισκεψία και δώσετε μετρητά σε περίπτωση που σας ζητήσει για το ρεύμα που κάψατε.

Wi-Fi

Wi-Fi

Ναι, το σπίτι που κλείσατε μπορεί να έχει Internet όμως για να συνδεθείτε χρειάζεστε password. Υπάρχει περίπτωση να φτάσετε πολύ αργά στο σπίτι και να μην το έχετε ζητήσει από τον ιδιοκτήτη του, οπότε θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να ξημερώσει για να του στείλετε μήνυμα και να επικοινωνήσετε μαζί του. Για να μην συμβεί αυτό φροντίστε να το έχετε ήδη πριν ακόμα φτάσετε.

Καφετιέρα και μίνι οικιακές συσκευές

Καφετιέρα και μίνι οικιακές συσκευές

Υπάρχει καφετιέρα για τον καφέ σας, ή τοστιέρα σε περίπτωση που πεινάσετε και θέλετε κάτι ελαφρύ; Ρωτήστε πριν για να ξέρετε και να μην σας καταστραφεί η πρώτη μέρα που θα ξυπνήσετε όλο χαρά και θα κατευθυνθείτε στην κουζίνα για να ετοιμάσετε το πρωινό σας. 

Πάρκινγκ

Πάρκινγκ

Νοικιάσατε το σπίτι που σας άρεσε πολύ για τις διακοπές σας. Ρωτήσατε όμως σε περίπτωση που νοικάσετε αμάξι ή πάρετε το δικό σας μαζί σας πως έχει πάρκινγκ και μπορείτε να το αφήσετε εκεί χωρίς κάποια άδεια ή επιπλέον κόστος; Δεν είναι ό,τι καλύτερο το να γυρνάτε συνεχώς γύρω από τη γετονιά για να βρείτε να παρκάρετε. Διακοπές θα είστε. 

 

 

TAGS