Ο εικοστός αιώνας ήταν γεμάτος από εφευρέσεις που διαμόρφωσαν τον σύγχρονο κόσμο: η τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το αεροπλάνο είναι μόνο μερικές από αυτές. Για κάθε επαναστατική ανακάλυψη υπήρχε πάντα κι ένας μεγάλος αριθμός παράξενων ιδεών που για πολλούς και διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν να ευδοκιμήσουν στην αγορά.

Σας παρουσιάζουμε είκοσι από τις πιο παράξενες και αστείες εφευρέσεις του παρελθόντος. Ίσως κάποιες από αυτές να αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Αυτά ονομάζονται Blizzard Cones (Kώνοι Χιονοθύελλας). Πριν εφευρεθεί η αδιάβροχη μάσκαρα, οι γυναίκες μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις ειδικές μάσκες ως έναν τρόπο για να προστατεύσουν το make-up τους από τα στοιχεία της φύσης.

 

Σήμερα μπορούμε να ακούσουμε μουσική, να δούμε ταινίες και να διαβάσουμε τις ειδήσεις από τα smartphones μας. Τα παλιά χρόνια όμως, αν ήθελες να είσαι ενημερωμένος πάντα, μπορούσες να φορέσεις ένα καπέλο...ραδιόφωνο.

 

 

Αυτή η εφεύρεση ήταν μάλλον ο προπομπός των Google glasses!

 

Μερικά πράγματα στην πρώτη τους έκδοση φαίνονταν τόσο γελοία που οι άνθρωποι έρχονταν σε πάρα πολύ δύσκολη θέση όταν τα χρησιμοποιούσαν. Για παράδειγμα, αυτά τα μοντέρνα σωσίβια!

 

Όπως ανέφερε η διαφήμιση αυτής της πρωτοποριακής συσκευής, εάν τη χρησιμοποιούσες συνεχώς, θα αποκτούσες γοητευτικά λακάκια στα μάγουλα.

 

Το ποδήλατο Goofy. Έτσι υποτίθεται ότι έπρεπε να μοιάζει ένα οικογενειακό ποδήλατο, σύμφωνα με τον Charles Steinlauf. Άρα αποδεικνύεται ότι κανείς δεν πήγαινε πουθενά χωρίς μια ραπτομηχανή.

 

Μια βούρτσα για την πλάτη με ενσωματωμένο καθρέφτη. Πολύ βολικό...

 

Μια κουκούλα για το ντους ώστε να μη βρέχονται τα μαλλιά σου αν δεν είχες σκοπό να λουστείς.

 

Μια μηχανοκίνητη σανίδα του σερφ για πραγματικούς τζέντλεμεν...

 

Και μηχανοκίνητα πατίνια αν ήθελες να κινηθείς στη στεριά.

 

Μίνι ποδήλατα; Πατίνια; Άγνωστο...

 

Σας αρέσει να διαβάζετε στο κρεββάτι; Τότε αυτή είναι η ιδανική εφεύρεση για εσάς.

 

Άλλη μια βολική εφεύρεση για όλους όσους προτιμούν να διαβάζουν το βιβλίο τους μπρούμυτα.

 

Μη φεύγετε ποτέ από το σπίτι χωρίς την αναδιπλούμενη γέφυρά σας (χωράει σε μια βαλίτσα!) Ποτέ δεν ξέρετε πότε μπορεί να σας χρειαστεί!

 

Η μάσκα για το hangover: Θα σας κάνει να φαίνεστε νέα και όμορφη ακόμα και μετά το πιο άγριο πάρτι.

 

Αυτή η εφεύρεση που μοιάζει με τεράστια σακούλα φτιάχτηκε για τους σκληροπυρηνικούς θαυμαστές της σάουνα.

 

Η αντι...κλεπτική τσάντα. Όταν ένας κλέφτης άρπαζε την τσάντα σας, πατούσατε το ειδικό κουμπί και το κάτω μέρος της τσάντας άνοιγε οπότε όλο το περιεχόμενο διασκορπιζόταν σε όλο το έδαφος. Ο εφευρέτης της John ΗΤ Rinfret είχε μεγάλη έμπνευση!

 

Ένα κλουβί για μωρά. Αυτά διανέμονταν όντως στα μέλη του Chelsea Baby Club στο Λονδίνο που δεν είχαν κήπο στο σπίτι τους.

 

Είναι ολοφάνερο ότι οι εφευρέτες του περασμένου αιώνα μισούσαν τα μωρά με όλη τους την ψυχή...

 

Μια βούρτσα που γυαλίζει το φαλακρό μέρος του κεφαλιού και ταυτόχρονα χτενίζει τα μαλλιά που έχουν μείνει.

 

 

TAGS