Μία γυναίκα που έχει συμπληρώσει τα 104 χρόνια ζωής, η Ρουθ από τη Νέα Υόρκη, καλεί όλους τους ψηφοφόρους της Αμερικής να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε αυτές τις κρίσιμες, για τις ΗΠΑ, εκλογές και να σπεύσουν στις κάλπες. 

Η ξεχωριστή περίπτωση της έγινε viral στο αμερικανικό Twitter, αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη, χάρη στη ρεπόρτερ Faith Salie, η οποία την ακολούθησε στην κάλπη και μοιράστηκε αποσπάσματα στα σόσιαλ μίντια.

Οι αναρτήσεις ακολουθούν την 104χρονη Ρουθ στο εκλογικό κέντρο όπου άλλοι συμπολίτες της την αποθεώνουν για το κουράγιο της να συνεχίσει να ασκεί το πολύτιμο εκλογικό της δικαίωμα ακόμα και σε αυτή την ηλικία  και κυρίως παρά την έξαρση της πανδημίας. Τα βίντεο έχουν πάνω από 1.8 εκατομμύρια views στο Twitter

Όπως αποκαλύπτει η Salie, η Ρουθ γεννήθηκε το 1916, πριν οι γυναίκες κερδίσουν το δικαίωμα ψήφου, και την πρώτη φορά που πήγε στην κάλπη στη ζωή της ψήφισε για πρόεδρο τον ΗΠΑ τον Φράνκλιν Ρούσβελτ. 

«Σήμερα είχα την τιμή να συνοδέψω την 104χρονη φίλη μου Ρουθ στην κάλπη, Γεννήθηκε πριν καν οι γυναίκες αποκτήσουν το δικαίωμα στην ψήφο. Ο πατέρας της πέθανε το 1918 από την Ισπανική Γρίπη όταν εκείνη ήταν μόλις 2 χρονών. Αυτή είναι η ιστορία της».

Μερικά από τα tweets που έχουν γίνει viral:

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS