10.000 μάσκες την ημέρα μαζί και με νοσοκομειακές στολές, παράγει ο όμιλος Calzedonia συνδράμοντας στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η κλωστοϋφαντουργική μονάδα του ομίλου Calzedonia έχει μετατρέψει μερικά από τα εργοστάσιά του σε μονάδες παραγωγής μασκών και νοσοκομειακών στολών που έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις στιγμές της επείγουσας ανάγκης που έχει δημιουργηθεί λόγω του Covid 19.

O πρόεδρος του ομίλου, Sandro Veronesi, με αίσθημα εύθύνης μπροστά στον κίνδυνο που απειλούσε την υγεία των υπαλλήλων αλλά και των πελατών, αποφάσισε να κλείσει όλα τα κατασττήματα (Calzedonia, Intimissimi, Intimissimi Uomo, Τezenis και Falconeri) στις «κόκκινες ζώνες» και στη συνέχεια σε όλη την Ιταλία, παραβλέποντας τα κυνερνητικά διατάγματα.

Τα εργοστάσια που μετατράπηκαν σε μονάδες παραγωγής μασκών και νοσοκομειακών στολών βρίσκονται στην περιοχή Avio (Τrento) στην Ιταλία και Gissi (Chieti) στην Κροατία.

Η μετατροπή ων εργοστασιακών μονάδων του ομίλου έγινε με την αγορά ειδικών μηχανημάτων για τη δημιουργία ημιαυτόματης παραγωγικής γραμμής ενώ εκπαιδεύτηκαν κατάλληλα οι εργαζόμενοι στον νέο τύπο παραγωγής. Αυτή η νέα δομή θα επιτρέψει την παραγωγή 10.000 μασκών την ημέρα στην αρχική φάση, με δυνατότητα αύξησης τις επόμενες εβδομάδες.

Οι πρώτες μάσκες έγιναν δωρεά στο νοσοκομείο της Βερόνα καθώς και στο δήμο της Βερόνα.

Στην Ελλάδα ο όμιλος Calin που είναι ο Master Franchisor των καταστημάτων Calzedonia, Intimissimi, Intimissimi Uomo, Τezenis και Falconeri με το αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο και την απειλή εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, ανέστειλε την λειτουργία των καταστημάτων την Τρίτη 17 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

TAGS