Με τη θερμοκρασία να πέφτει και τις πρώτες ψιχάλες του Σεπτεμβρίου να κάνουν την εμφάνισή τους, τα cozy vibes επανέρχονται δυναμικά και μαζί και η αναζήτηση για τα φαγητά που θα νοστιμίσουν τα απογεύματά μας, όσο χαλαρώνουμε στον καναπέ μετά από μια κουραστική μέρα.
Κι αν υπάρχει ένα φαγητό που αυτήν περίοδο έχει την τιμητική του, αυτό είναι σίγουρα οι σούπες, που με τη βελούδινη υφή τους προσφέρουν εκείνη την απαραίτητη ζεστασιά και θαλπωρή που χρειάζεται ένα φθινοπωρινό απόγευμα.
Αυτή λοιπόν η πεντανόστιμη σούπα με κοτόπουλο, λαχανικά και μανιτάρια είναι μονόδρομος. Απόλαυσέ τη όσο ακόμη αχνίζει και αφέσου στα αρώματα και τη γεύση της. Η εμπειρία θα είναι μοναδική!
Η συνταγή για κοτόσουπα με λαχανικά και μανιτάρια
Υλικά
Μερίδες: 6
-
1 κοτόπουλο (ή κότα, αν είστε τυχεροί), έτοιμο για μαγείρεμα
-
1 ξερό κρεμμύδι, καθαρισμένο και καρφωμένο με 6 – 7 γαρίφαλα
-
1 μεγάλη πατάτα
-
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
-
2 πράσα
-
2 μεγάλα καρότα
-
8 μικρά κλωνάρια σέλινο
-
250 γρ. μανιτάρια λευκά
-
1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές, διαλυμένος σε νερό
-
50 ml ελαιόλαδο
-
150 γρ. κριθαράκι
-
1/3 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
-
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, βάζουμε το κοτόπουλο και νερό τόσο ώστε να το σκεπάζει καλά και το βράζουμε σε δυνατή φωτιά.
Αφαιρούμε σχολαστικά τον αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα, αλάτι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί, για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε προσεχτικά το κοτόπουλο από το ζουμί και το κρατάμε στην άκρη.
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα λαχανικά.
Ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά, προσθέτουμε τον πελτέ και τον ζωμό κοτόπουλου σουρωμένο.
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου άλλα 15 λεπτά.
Ρυθμίζουμε την πυκνότητα της σούπας, προσθέτοντας λίγο νερό, αν χρειάζεται, την ώρα που βράζει.
Τον μαϊντανό, τον ρίχνουμε τελευταία στιγμή.
Το κοτόπουλο το σερβίρουμε σε πιατέλα, αλατοπιπερωμένο και ραντισμένο με λαδόξιδο ή λαδολέμονο.
