Είτε βρίσκεσαι στις διακοπές είτε στον καύσωνα της πόλης, σου έχουμε τη συνταγή που "μυρίζει" ελληνικό καλοκαίρι και θα σε ταξιδέψει νοερά στους αγαπημένους σου προορισμούς. Λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι, με τον συνδυασμό του θαλασσινού και του ζυμαρικού να... απογειώνει τον ουρανίσκο!
Ετοίμασέ τη με φρέσκα λαχανικά, ούζο και μυρωδικά, όπως προτείνει ο Γιώργος Τσούλης, και σε λίγη ώρα το πιο μυρωδάτο και αρωματικό πιάτο του καλοκαιριού θα βρίσκεται στο τραπέζι σου.
Η συνταγή για ζουμερή γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι από τον Γιώργο Τσούλη
Υλικά
-
500 γρ. λιγκουίνι
-
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
1 πιπεριά, κόκκινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
-
1 πιπεριά, κίτρινη, κομμένη σε λεπτές κάθετες φέτες
-
500 γρ. γαρίδες
-
1 κ.σ. πελτέ
-
50 ml ούζο
-
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
-
3 κλωνάρια θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένο
-
400 γρ. χυμό ντομάτας
-
100 ml νερό
-
1 κ.σ. μέλι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, 1 με 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να γίνουν al dente. Σουρώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε μια άλλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τις πιπεριές, και σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για ακόμη 2 με 3 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Ρίχνουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το ούζο.
Αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, τον χυμό ντομάτας, το νερό, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα λιγκουίνι στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε τη γαριδομακαρονάδα ζεστή, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και -προαιρετικά-μαϊντανό.
