Η μηλόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά, γεμάτο άρωμα και γεύση που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις. Με το φυσικό γλυκόξινο άρωμα των μήλων και τα ζεστά μπαχαρικά, όπως η κανέλα, αποτελεί μια γευστική επιλογή που συνδυάζει την απόλαυση με τη θρεπτική αξία.
Τα μήλα, που είναι το κύριο συστατικό της μηλόπιτας, θεωρούνται από τα πιο υγιεινά φρούτα. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και χαμηλά σε θερμίδες, κάνοντάς τα ιδανικά για μια ισορροπημένη διατροφή. Επιπλέον, τα μήλα συμβάλλουν στη ρύθμιση της πέψης, στη μείωση της χοληστερόλης και στη διατήρηση της καλής υγείας της καρδιάς.
Για εσένα που θες να απολαύσεις μια πιο υγιεινή εκδοχή της κλασικής μηλόπιτας, υπάρχει η δυνατότητα να φτιάξεις μια εκδοχή χωρίς ζύμη και χωρίς αυγά. Αυτή η συνταγή προσφέρει μια ελαφριά και θρεπτική εναλλακτική, διατηρώντας την πλούσια γεύση και τα οφέλη των μήλων, χωρίς τα επιπλέον λιπαρά και θερμίδες που συχνά περιέχει η ζύμη. Έτσι, μπορείς να απολαύσεις αυτό το κλασικό γλυκό χωρίς ενοχές, γιατί είναι ιδανικό αν ακολουθείς μια πιο υγιεινή διατροφή.
Μηλόπιτα χωρίς ζύμη
Υλικά:
-
6-7 μήλα
-
3 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
-
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
-
3 κουταλιές της σούπας μέλι
Κόψε τα μήλα σε φέτες. Βάλε σε μπολ το καλαμποκάλευρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακάτεψε καλά. Άλειψε ένα πυρέξ με βούτυρο, ρίξε το μέλι και κατόπιν φτιαξε μια στρώση από τις φέτες μήλου. κάλυψε με μίγμα με το αλεύρι και συνέχισε κάνοντας εναλλάξ στρωσεις από το μίγμα αλεύρι με ζάχαρη και φέτες μήλου. Κάλυψε με χαρτί για ψήσιμο και ψήσε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς!
Συμβουλές για τέλεια αποτέλεσμα!
Για να γίνει το γλυκό όσο πιο νόστιμο γίνεται, χρησιμοποίησε γλυκά μήλα. Για να γίνει ακόμα πιο έντονη η γεύση, πρόσθεσε λίγο ξύσμα λεμονιού ή βανίλια. Άφησε το γλυκό να κρυώσει πριν το σερβίρεις για να πήξει καλύτερα.