ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: 24 άγνωστες ιστορίες που θα σε κάνουν να τους δεις με άλλα μάτια

Μπες στο ολυμπιακό πνεύμα και μάθε αυτά τα απίστευτα στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

ολυμπιακοι αγωνες

Για να μπεις στο ολυμπιακό πνεύμα και τα συναισθήματα που το συνοδεύουν, αυτά τα 24 άγνωστα στοιχεία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 θα σε κάνουν γνώστρια του αντικειμένου περιμένοντας να καταρριφθεί το επόμενο αθλητικό ρεκόρ (ή να φτάσει η... πίτσα!).

Ακόμα κι αν δεν ενδιαφέρεσαι πολύ για τα αθλήματα, υπάρχει κάτι μαγικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Οι αθλητές προπονούνται για χρόνια για να τα δώσουν όλα και να σημειώσεις τις επιδόσεις μιας ζωής, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Δακρύζουμε με δάκρυα χαράς για τους νικητές, συμπονάμε τους ηττημένους, φωνάζουμε στην τηλεόραση. Κάθε τέσσερα χρόνια, προσαρμοζόμαστε σε διαφορετική ζώνη ώρας, νιώθουμε λίγο πιο πατριώτες και γινόμαστε πολύ καλοί στην αναγνώριση σημαιών και εθνικών ύμνων από όλο τον κόσμο.

24 άγνωστες ιστορίες για τους Ολυμπιακούς αγώνες

1. Στην αρχαία Ελλάδα, οι αθλητές δεν ανησυχούσαν για τη χορηγία, την προστασία ή τη μόδα – αγωνίζονταν γυμνοί. Τότε οι αγώνες κρατούσαν πέντε έξι μήνες.

2. Το 1900 επιτράπηκε στις γυναίκες να αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

3. Διακόσιες χιλιάδες ανδρικά προφυλακτικά, 20.000 γυναικεία προφυλακτικά και 10.000 οδοντικά φράγματα θα διατεθούν στο Ολυμπιακό Χωριό στο Παρίσι 2024.

4. Το γηραιότερο άτομο που έλαβε μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο Άντερς Χάουγκεν. Αγωνίστηκε το 1924 αλλά δεν πήρε το χάλκινο μετάλλιό του παρά μόνο 50 χρόνια αργότερα λόγω ενός βαθμολογικού λάθους.

5. Ο Δημήτριος Λούνδρας, Έλληνας γυμναστής που αγωνίστηκε σε ηλικία 10 ετών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896, κατέχει τη διάκριση του νεότερου Ολυμπιονίκη που κέρδισε μετάλλιο. Πιο πρόσφατα, ο 13χρονος Momiji κέρδισε το χρυσό για σκέιτμπορντ και ο Kokona Hiraki έγινε ο νεότερος που έχει μετάλλιο σε 85 χρόνια.

6. Μόνο τέσσερις αθλητές έχουν κερδίσει μετάλλια τόσο στους Χειμερινούς όσο και στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μόνο μία από αυτές, η Christa Ludinger-Rothenburger, κέρδισε μετάλλια την ίδια χρονιά.

7. Ο Abebe Bikila κέρδισε τον Ολυμπιακό Μαραθώνιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης το 1960. Τρέχοντας ξυπόλητος 42 χιλιόμετρα, ο Μπικίλα έγινε ο πρώτος Αφρικανός στην ιστορία που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο.

8. Κατά τη διάρκεια των Αγώνων του Λονδίνου το 2012, το Ολυμπιακό Χωριό χρειάστηκε 165.000 πετσέτες για λίγο περισσότερες από δύο εβδομάδες δραστηριότητας.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

19 Ιαν 2026

Τα Thessaloniki Walking Tours κατεβαίνουν στην Αθήνα

Ένα τετραήμερο πρόγραμμα με περιπάτους και επισκέψεις σε μνημεία και χώρους ιστορικού ενδιαφέροντος θα λάβει χώρα από τις 12 έως και την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου.

19 Ιαν 2026

Οι τηλεοπτικές πρεμιέρες της εβδομάδας

Η τελευταία σεζόν του Queer Eye, μία πολυσυζητημένη πρεμιέρα και άλλα.

Περισσότερα από

Life

19 Ιαν 2026

"Τσολιάς εν δε Τσόλια Μπαντ" ξανά στον Σταυρό του Νότου

Η Stand-Up παράσταση "ΟΠΕΚΕΜΠΛΕ" επιστρέφει γεμάτη χιούμορ, αυτοσχεδιασμούς και καυστικό πολιτικό σχολιασμό. Παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη με διαφορετικούς καλεσμένους.

19 Ιαν 2026

Ποιος είναι ο Akylas που έκανε τους πάντες να ουρλιάζουν "Φέρτο" για τη Eurovision 2026;

Το viral "Ferto", η εκρηκτική παρουσία και η προσωπική ιστορία πίσω από το απόλυτο φαβορί για την φετινή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό

19 Ιαν 2026

Ο Γιάννης Οικονομίδης και το βιβλίο-ορόσημο της ζωής του

Καλεσμένος της Κατερίνα Καφεντζή (Kafka), ο δημοφιλής σκηνοθέτης συζητά την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου το εμβληματικό βιβλίο του Ernesto Sabato, "Περί ηρώων και τάφων".

19 Ιαν 2026

Το 29ο Παζάρι Βιβλίου μάς φέρνει και φέτος στην Κλαυθμώνος

Η διοργάνωση του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών έχει ελεύθερη είσοδο και πληθώρα βιβλίων με προσφορές από 1 ευρώ.

19 Ιαν 2026

Ο Χρήστος Μάστορας τραγουδά τη "Μαργαρίτα"

Το πρώτο single από το επερχόμενο πρώτο προσωπικό album του, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2026.

19 Ιαν 2026

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

19 Ιαν 2026

Βασίλης Μπισμπίκης και "Άνθρωποι και ποντίκια" συνεχίζουν: Νέες ημερομηνίες λόγω sold out

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, ξεκινάει σήμερα η προπώληση για τις παραστάσεις του έργου "Άνθρωποι και ποντίκια" στο Cartel.

19 Ιαν 2026

Δυναμική δισκογραφική επιστροφή για την Έλλη Κοκκίνου

Η Έλλη Κοκκίνου επιστρέφει δυναμικά με το νέο της τραγούδι "Από πού κι ως πού", σε μουσική και στίχους του Φοίβου.

19 Ιαν 2026

Νέα γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που ενώνει το Ελληνικό με την Αργυρούπολη

Τα δρομολόγια συνδέονται άμεσα με τους σταθμούς του μετρό, ενώ εξυπηρετούν την μετακίνηση με 5 νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία.