ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι Charlie’s Angels είναι έτοιμες για επικίνδυνες γαστρονομικές αποστολές

Μετά το θρυλικό "Funky Gourmet", η μαγειρική dream team της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου επιστρέφει στη δράση, με τις τρεις σεφ να υλοποιούν συναρπαστικά εστιατορικά projects σε όλη την Ελλάδα, κι ακόμη παραπέρα.

Γνωρίστηκαν στις κουζίνες του "Funky Gourmet". Η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη ως head chef (παρέα με τον Νίκο Ρούσσο) του εστιατορίου που έφερε 2* Michelin στην Ελλάδα, χάρη στις ευρηματικές αναδιατυπώσεις της ελληνικής γεύσης, η Ερασμία Μπαλάσκα ως η chef de cuisine που κρατούσε κοφτερή τη γευστική αιχμή του εστιατορίου στην καθημερινότητά του, κι η Δανάη Βορίδου ως το άτομο που, όταν έφευγε για μαθητείες πλάι σε σεφ όπως ο Ollie Dabbous (1*) στο Λονδίνο, ο Martín Berasategui (3*), ο Eneko Atxa Azurmendi (3*) στην Ισπανία, ή το "Eleven Madisson Park" (3*) στη Νέα Υόρκη, χρειαζόντουσαν τρία άτομα για να την αντικαταστήσουν. "Κι όταν την είχαμε στην κουζίνα μας, της λέγαμε ευθαρσώς "’Έλα Δανάη, πιο γρήγορα, πιο γρήγορα!’", θυμούνται οι συνεργάτιδές της και γελούν. Αυτό ήταν 10 χρόνια πίσω.

Η σχέση τους, όμως, δεν περιορίστηκε στις κουζίνες του "Funky Gourmet". Δέκα χρόνια πάνω απ’ τις φωτιές έκαναν τις Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου κάτι περισσότερο από τα μέλη μιας μπριγάδας: τις έκαναν τρεις φίλες που μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη γαστρονομία, αλλά και το ίδιο πάθος να την υπηρετούν ισορροπώντας δημιουργικές και προσωπικές ανάγκες. Τρεις γυναίκες που κυνηγούν την κορυφή με τους δικούς τους όρους, που σκορπίστηκαν την περίοδο του COVID, που συναντήθηκαν ξανά αμέσως μετά, ενώνοντας ξανά τις δυνάμεις τους, για να ανοίξουν ένα δικό τους εστιατόριο: ένα εστιατόριο με κεντρικό άξονα το ψάρι, στο Κολωνάκι, επί της οδού Λουκιανού.

Κι όχι μόνο γι’ αυτό, όμως. Αλλά και για να στήσουν τις κουζίνες, τα μενού και τα γευστικά concepts μιας σειράς από καινούρια γαστρονομικά projects εντός, αλλά κι εκτός ελληνικών συνόρων, λειτουργώντας, παράλληλα, ως πρότυπα επιτυχίας για τα παιδιά τους.

Ποιες είναι; Μα οι Charlie’s Angels, φυσικά.

Για το origin story των Charlie’s Angels και τους στόχους τους

Γεωργιάννα: Με τα κορίτσια γνωριζόμαστε πάνω από 10 χρόνια. H μεγάλη τριβή όλα αυτά τα χρόνια και η χημεία μεταξύ μας, μας έχουν φέρει πολύ κοντά, τόσο μαγειρικά όσο και φιλικά. Όταν έκλεισε το "Funky" το 2019 για να μεταφερθεί σε άλλο location χωριστήκαμε σε διάφορα σημεία. Μετά ήρθε ο COVID, που άλλαξε τα πράγματα ριζικά, όμως εμείς διατηρούσαμε συνεχόμενη επικοινωνία όλα τα χρόνια. Όταν πέρασε η πανδημία, και έχοντας αφήσει το project του "Funky Gourmet" οριστικά πίσω πλέον, κάναμε ένα reunion κι εκεί κάναμε πλάκα ότι πρέπει να ανοίξουμε μαζί ένα εστιατόριο. Τους έλεγα "κορίτσια είστε μάλλον τρελές", όμως όλα από ένα αστείο ξεκινάνε… Εγώ είχα τότε ξεκινήσει τη συνεργασία μου με το "Zurbaran", κι αργότερα με το "Geco" στο ξενοδοχείο "Gatsby Athens", project που γνώριζαν μεγάλη επιτυχία και ελκύανε νέες επαγγελματικές προτάσεις. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, να συνασπιστούμε για να ανταποκριθούμε σε αυτές και έτσι, οι "Charlie’s Angels”, που είναι το όνομα του ομαδικού μας chat στο WhatsApp, πήραν σάρκα και οστά, όπου οι άγγελοι είμαστε εμείς φυσικά (χαχα!) και ο Τσάρλι μας, η γαστρονομία!

Ερασμία: Κάπως έτσι τώρα ετοιμάζουμε ένα γαλλικό μπιστρό στη Σερβία, που θα ανοίξει το φθινόπωρο, ένα πολύ ωραίο all day εστιατόριο στον Πειραιά, το "Yaboo", που θα κοιτάζει την ελληνική γεύση από μια πιο ελεύθερη σκοπιά, αλλά και το "Central" στο Ηράκλειο, όπου θα κάνουμε ένα fusion γεύσεων και πιάτων.

Δανάη: Οι προτάσεις είναι πολύ περισσότερες, αλλά τις φιλτράρουμε πολύ επιλεκτικά γιατί θέλουμε ό,τι κάνουμε να είναι ολοκληρωμένο, ενώ παράλληλα θέλουμε να είμαστε εστιασμένες και στο δικό μας μαγαζί στο Κολωνάκι.

Γεωργιάννα: Ναι, το εστιατόριο που όντως τελικά θα ανοίξουμε οι τρεις μας: θα είναι εδώ που βρισκόμαστε τώρα, το παλιό "Stinkin’ Bishop", το οποίο έχει πλέον κλείσει για ριζική ανακαίνιση και ολικό rebranding, και θ’ ανοίξει την ερχόμενη σεζόν, ως ένα μοντέρνο, νόστιμο ψαράδικο.

Διαβάστε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

05 Δεκ 2025

Μπήκαμε στον Δεκέμβρη: Tα φρούτα και λαχανικά του μήνα που θα βάλεις στο πιάτο σου

Την επόμενη φορά που θα πας στον μανάβη, θα ξέρεις τι να επιλέξεις!

Περισσότερα από

Life

05 Δεκ 2025

Άνω των 50; Η επιστήμη αποκαλύπτει την ελάχιστη άσκηση που επιβραδύνει την άνοια

Νέα μελέτη δείχνει ότι λίγα λεπτά άσκησης την εβδομάδα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία του εγκεφάλου σου.

05 Δεκ 2025

Καταφθάνουν σύντομα τα 50 καλύτερα μπαρ (και) της Ευρώπης

Τα The World's 50 Best Bars εγκαινιάζουν τη νέα λίστα Europe’s 50 Best Bars και δίνει την ευκαιρία σε μικρότερες πόλεις να λάμψουν μέσα από τα μπαρ τους.

05 Δεκ 2025

Σύνδρομο χριστουγεννιάτικου δέντρου: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να αγνοείς τα συμπτώματά του;

Ένα φαινομενικά αθώο χριστουγεννιάτικο δέντρο μπορεί να κρύβει ερεθιστικούς παράγοντες που σου χαλούν τις γιορτές - δες τι πρέπει να προσέξεις.

05 Δεκ 2025

Ένα απροσδόκητο street party παίζει σήμερα στη Μητροπόλεως

Απόψε, από τις 20:00, το κέντρο φορά τα γιορτινά του και γεμίζει μουσική και ρυθμό.

05 Δεκ 2025

Οι ταινίες που θα δούμε τον Δεκέμβριο στο Netflix

Πρεμιέρες που μπαίνουν δυνατά στη γιορτινή περίοδο, μεγάλα ονόματα σε νέες παραγωγές και μια σειρά από ταινίες και ντοκιμαντέρ που κλείνουν τη χρονιά θεαματικά.

05 Δεκ 2025

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

05 Δεκ 2025

Στο 'Hotel Ερμού', για δέκατη χρονιά με την Άννα Βίσση

Η "απόλυτη Ελληνίδα σταρ" γιορτάζει 10 συνεχόμενα χρόνια στο στέκι της, κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

05 Δεκ 2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Το πρώτο ΣΚ του Δεκεμβρίου φέρνει μαζί του χριστουγεννιάτικα δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις και lives, νέα εστιατόρια και μπαρ, καθώς και πολλές ακόμη αφορμές εξόδου.

05 Δεκ 2025

Στο Santa Claus Kingdom τα Χριστούγεννα γίνονται εμπειρία

Το μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Ελλάδας είναι και πάλι εδώ.

05 Δεκ 2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".