ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

πασχα

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα λοιπόν. Ευτυχώς, μόνο λίγες δεν είναι οι προτάσεις στα πέριξ του αστικού κέντρου αλλά και αρκετά πιο μακριά από αυτό για τη Μεγάλη Πέμπτη αλλά και μετά το τελετουργικό του Επιταφίου, τη Μεγάλη Παρασκευή. Μία από αυτές είναι το "Συν Αθηνά". Στο all-day resto του Θησείου, επιλογές όπως το χταπόδι σοφρίτο με χυλοπίτες, το ριζότο γεμιστά και οι γαρίδες ψητές με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας και ούζου κάνουν νόστιμες τις τελευταίες ημέρες νηστείας.

Σε πολύ κοντινή απόσταση, το "Αμπιμπάγιο", πέρα από την προνομιακή θέση στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών, θεωρείται μία ακόμη ιδανική στάση. Βλέπεις, τα φρέσκα θαλασσινά που μετουσιώνει σε έξοχα πιάτα ο σεφ Κωνσταντίνος Παλυβός, παίζουν καθοριστικό ρόλο. Must taste τα κριθαρότο θαλασσινών με μελάνι σουπιάς και κονφί λεμόνι, ταραμάς, γιουβέτσι θράψαλο και καλαμάρι σχάρας με ταραμά αρωματισμένο με χρένο και λαδολέμονο.

Για κάτι πιο εναλλακτικό, το "Rakkan Urban Gastronomy", στη σκιά του παλιού "Χίλτον", προσφέρει σογειακή κουζίνα με ιαπωνικές πινελιές και τις τελευταίες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας. Ο σεφ Martin Prenda ενορχηστρώνει με fusion ταμπεραμέντο πιάτα στην ατμοσφαιρική και ευρύχωρη σάλα με τη σκηνογραφημένη ανθισμένη ροζ κερασιά και το όμορφο φωτεινό ενυδρείο.

Ψητό χταπόδι με πουρέ από άσπρο φασόλι και ο ταραμάς με άρωμα παντζαριού, το ψητό καλαμάρι και η μοναδικής νοστιμιάς αχινομακαρονάδα με σκόρδο και βασιλικό είναι κάποιες από τις προτάσεις που αξίζουν της προσοχής σου.

Για Μεγάλη Εβδομάδα α λα ιταλικά, το ιστορικό "Da Bruno", στο Παλαιό Φάληρο, μεριμνά και διατηρεί -προσαρμοσμένα στις συνήθειες της περιόδου- όλα τα ατού του. Θα καθίσεις αναπαυτικά στην κομψή σάλα ή την όμορφη αυλή και θα απολαύσεις (μεταξύ άλλων) ποικιλία μανιταριών σοτέ με σκόρδο και φρέσκα μυρωδικά, εξαιρετικό vegan μπιφτέκι και θαυμάσια frutti di mare πάστα με τον ασυναγώνιστο συνδυασμό της γλύκας της φρέσκιας ντομάτας και του ιωδίου από διάφορα όστρακα.

Η μεγαλοπρεπής "Μεγάλη Βρεταννία" παρουσιάζει ξεχωριστές προτάσεις για όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Στο "GB Corner Gifts & Flavors" θα βρεις όλα εκείνα τα δώρα που αρμόζουν στην περίσταση, ενώ αξίζει να γνωρίζεις πως εκεί ακριβώς διατίθενται και τα νέα χειροποίητα σοκολατένια αυγά, που έχει σχεδιάσει ο ταλαντούχος pastry chef Αλέξανδρος Κούφας και είναι διαθέσιμα σε πολλές γεύσεις. Στο "GB Roof Garden" θα υπάρχει διαθέσιμο ξεχωριστό μενού με νηστίσιμα πιάτα και επιδόρπια.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

21 Οκτ 2025
Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Τι πρέπει να προσέχεις αν χρησιμοποιείς έλαια στο skincare σου

Τα έλαια στο πρόσωπο δεν είναι μόδα, είναι εργαλείο. Και όπως κάθε εργαλείο, δουλεύουν άψογα όταν ξέρεις πότε, πόσο και ποιο.

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία