ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Η απολαυστική υπερτροφή που σου δίνει ενέργεια

100% αλεσμένο σουσάμι άριστης ποιότητας που εδώ και 100 χρόνια μας θρέφει και μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε. Χωρίς υπερβολή!

ταχινι

Ξυπνάς νωρίς το πρωί, ετοιμάζεις πρωινά και γεύματα, τρέχεις στη δουλειά προκειμένου να προλάβεις πιεστικά deadlines και να κλείσεις τις εκκρεμότητες της ημέρας, ακολουθεί το γυμναστήριο μέχρι να φτάσεις κατάκοπη το βράδυ σπίτι όπου σε περιμένει σιδέρωμα, διάβασμα των παιδιών και καθαριότητα. Υπερβολές; Καθόλου! Μπορείς να σηκώσεις πολλά περισσότερα βάρη μέσα στην ημέρα γιατί έχεις έναν απολαυστικό σύμμαχο που σε στηρίζει: το Μακεδονικό Ταχίνι.

Εκτός από απολαυστικό είναι ταυτόχρονα θρεπτικό και μια υγιεινή λύση για σένα που γυμνάζεσαι, έχεις απαιτητική καθημερινότητα ή απλά θέλεις κάτι να ενισχύσεις την ενέργειά σου και κάτι να σε κρατήσει. Το Μακεδονικό Ταχίνι θεωρείται υπερτροφή, γιατί είναι πλούσιο σε πολύτιμα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, όπως ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο, φώσφορο, σελήνιο, μαγνήσιο, πρωτεΐνες, ψευδάργυρο και φυτικές ίνες. Με άλλα λόγια είναι το υπέρ στην υπερτροφή σου! Και δεν είναι υπερβολή ότι προσφέρει πολλά οφέλη στον οργανισμό σου.

Μακεδονικό Ταχίνι: Η υπερτροφή με τα πολλά οφέλη

Το Μακεδονικό Ταχίνι δεν χρειάζεται να το απολαμβάνεις μόνο στο πρωινό σου, αλλά σε κάθε σου γεύμα, γιατί το αναβαθμίζει τόσο γευστικά όσο και θρεπτικά ενώ παρέχει στον οργανισμό σου πλήθος βιταμινών, μετάλλων, καλών λιπαρών και πρωτεΐνης. Πιο συγκεκριμένα το Μακεδονικό Ταχίνι:

1. Δίνει ενέργεια και ελέγχει την όρεξη

Το Μακεδονικό Ταχίνι είναι 100% αλεσμένο σουσάμι και έτσι, διατηρεί στο ακέραιο όλες τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία του πολύτιμου αυτού σπόρου. Είναι εξαιρετικά χρήσιμο για σένα που γυμνάζεσαι, καθώς περιέχει φαινολικές ενώσεις, λινολεϊκό οξύ, ελαϊκό οξύ, γάμμα-τοκοφερόλη και σημαντικά αμινοξέα, όπως λυσίνη, τρυπτοφάνη και μεθειονίνη, που ενισχύουν τη μυϊκή μάζα και αυξάνουν την αερόβια αντοχή κατά την προπόνηση ενώ μειώνουν τη μυική κόπωση και ενθαρρύνουν τη σύνθεση πρωτεϊνών και την αποκατάσταση μετά την προπόνηση. Παράλληλα, το σουσάμι έχει το υψηλότερο ποσοστό πρωτεΐνης, σε σύγκριση με άλλους σπόρους ή ξηρούς καρπούς.

Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους του σουσαμιού είναι πολυακόρεστο, ενώ μια μικρή ποσότητα είναι μονοακόρεστα και κορεσμένα. Περίπου 50 - 60% του λίπους στο ταχίνι αποτελείται από δύο ωφέλιμες ενώσεις: τη σησαμίνη και τη σησαμολίνη. Τα καλά λιπαρά από το ταχίνι είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της όρεξης και την αίσθηση της ικανοποίησης μεταξύ των γευμάτων.

2. Αποτελεί καλή πηγή απαραίτητων βιταμινών και μετάλλων

Το ταχίνι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρεις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως η θειαμίνη, μαζί με μέταλλα, όπως μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, μαγγάνιο, σίδηρο και ψευδάργυρο. Πρόσθεσέ το στην καθημερινότητά σου, ως άλειμμα στο ψωμί, ως σος στη σαλάτα σου, ως συστατικό στις μπάρες δημητριακών, ακόμη και ως συστατικό για αλμυρές και γλυκιές δημιουργίες, για να παίρνεις καθημερινά χαλκό, ο οποίος είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της υγείας των νεύρων και των οστών.

Ο σίδηρος στο ταχίνι βοηθά στην πρόληψη της αναιμίας και μειώνει την κόπωση. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι σημαντικές για τις μεταβολικές λειτουργίες, την αντιμετώπιση του στρες και πολλές γνωστικές διεργασίες.

3. Συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και της χοληστερόλης

Γιατί το ταχίνι κάνει καλό στην καρδιά; Η σησαμολίνη και η σησαμίνη που επικρατούν στο σουσάμι έχει βρεθεί ότι έχουν αντιθρομβωτικές ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι το σουσάμι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Επιπλέον, οι φυτοστερόλες επηρεάζουν θετικά τα ορμονικά επίπεδα, την αρτηριακή υγεία και τα επίπεδα χοληστερόλης. Το σουσάμι έχει την υψηλότερη κατάταξη σε φυτοστερόλες, μεταξύ 27 διαφορετικών ξηρών καρπών, σπόρων, οσπρίων και δημητριακών που δοκιμάστηκαν (400 γραμμάρια φυτοστερολών ανά 200 γραμμάρια σπόρων). Η έρευνα δείχνει ότι οι φυτοστερόλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της αθηροσκλήρωσης, μιας ασθένειας που χαρακτηρίζεται από συσσώρευση λίπους στις αρτηρίες.

Παράλληλα, οι φυτοστερόλες συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερόλης. Αυτό σημαίνει ότι εμποδίζουν την απορρόφησή της στο έντερο, μειώνοντας έτσι την ποσότητα της χοληστερόλης που απορροφάται τελικώς στην κυκλοφορία του αίματος.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

30 Απρ 2024

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα στην Αθήνα: Ένας οδηγός της τελευταίας στιγμής

Σε περίπτωση που δεν επιλέξεις Πάσχα στο χωριό (ή στο νησί), οι παρακάτω γραμμές σε ενδιαφέρουν.

30 Απρ 2024

"Fashion Innovation Award" για τα HUAWEI FreeClip στην Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας

Η Huawei στηρίζει την δημιουργικότητα των νέων σχεδιαστών στα New Designers Awards στο 34ο Athens Fashion Week

Περισσότερα από

Life

30 Απρ 2024

Πασχαλινές αγορές και διασκέδαση. O ιδανικός προορισμός για όλες τις νονές - και τους μικρούς μας φίλους

Ένα μέρος που η νονά απολαμβάνει τα ψώνια της και τα βαφτιστήρια ατελείωτο παιχνίδι.

29 Απρ 2024

Δίψα για Πάσχα με τους αγαπημένους; Δίψα για Βίκος Cola 1+1

Η καλύτερη συντροφιά στο γιορτινό τραπέζείναι η Bίκος Cola που έρχεται κι αυτό το Πάσχα με την προσφορά 1 + 1.

28 Απρ 2024

Ημερομηνία γέννησης και αστρολογία: Τι αποκαλύπτει η μέρα που γεννηθήκαμε για την τύχη μας;

Ποια είναι η επίδραση της ημερομηνίας γέννησης στη ζωή και την τύχη μας;

28 Απρ 2024

Πάσχα στην Ελλάδα: Προορισμοί, έθιμα, ξενοδοχεία και εστιατόρια για να σχεδιάσετε τα καλύτερα ταξίδια

Οι προορισμοί σε βουνό, θάλασσα αλλά και τις πόλεις γιορτάζουν το φετινό Μαγιάτικο Πάσχα τελετουργικά και τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια έχουν ετοιμάσει ξεχωριστά πακέτα, προσφορές και μενού. Φτιάξαμε τον μόνο οδηγό που θα χρειαστείτε για να σχεδιάσετε τα Πασχαλινά ταξίδια σας στην Ελλάδα.

26 Απρ 2024

Το λαχανικό που δεν τρως και μειώνει την αρτηριακή πίεση

Αυτό το ιδιαίτερο λαχανικό είναι της εποχής, μειώνει τα συμπτώματα την αρτηριακή πίεση και είναι πεντανόστιμο.

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.