Η μουστάρδα είναι ένα από τα δημοφιλέστερα καρυκεύματα παγκοσμίως, και αποτελεί βασικό προϊόν της σύγχρονης διατροφής, ειδικά στις Ευρωπαϊκές χώρες. Εκτός από την ιδιαίτερη γεύση που δίνει στα πιάτα, η σύγχρονη επιστήμη αρχίζει να συνδέει το γνωστό καρύκευμα με πολλά οφέλη για την υγεία όπως τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξημένη προστασία από λοιμώξεις και ασθένειες.
Όπως σε κάθε τι, το μέτρο στην κατανάλωση της μουστάρδας είναι απαραίτητο. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το καρύκευμα μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες και να προκαλέσει κάποια δυσάρεστα συμπτώματα.
Σύμφωνα με ειδικούς υγείας, οι εγκυμονούσες πρέπει να αποφεύγουν την υπερβολική κατανάλωση λάδι μουστάρδας και τους σπόρους μαύρης μουστάρδας, καθώς περιέχουν μερικές χημικές ενώσεις που είναι επιβλαβείς για τα έμβρυα. Παρακάτω θα βρεις και άλλες παρενέργειες που μπορεί να προκληθούν από την κατανάλωση της μουστάρδα.
Μουστάρδα: Πώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σου
Η μουστάρδα είναι αναγνωρισμένη ως ασφαλής, όταν καταναλώνεται σε ποσότητες που βρίσκονται συνήθως στα τρόφιμα. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείς την δημοφιλή σος για καλλυντικές ή φαρμακευτικές χρήσεις, θα πρέπει να είσαι προσεκτική.
1. Ερεθίζει το δέρμα σου
Η βάση δεδομένων Φυσικών Φαρμάκων σημειώνει ότι η εφαρμογή λευκής ή μαύρης μουστάρδας στο δέρμα για παρατεταμένη χρονική περίοδο μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα, φουσκάλες ή έλκη. Ως εκ τούτου, η ίδια πηγή σημειώνει ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων μαύρης μουστάρδας από το στόμα μπορεί να βλάψει το λαιμό και να προκαλέσει παρενέργειες, όπως καρδιακή ανεπάρκεια, διάρροια, υπνηλία, δυσκολίες στην αναπνοή, κώμα και θάνατο.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr