Τα λαχανικά είναι μια ομάδα τροφίμων που υπάρχει στα περισσότερα γεύματά σου. Το σπανάκι στην ομελέτα, τα ωμά λαχανικά με ντιπ στο μεσημεριανό γεύμα και το βραστό μπρόκολο στο βραδινό είναι μερικά παραδείγματα εύκολων τρόπων με τους οποίους τα λαχανικά μπορούν να αποτελούν μέρος κάθε πιάτου.
Ενώ αυτά τα ωμά και ελαφρά μαγειρεμένα λαχανικά διατηρούν πολλά από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα λαχανικά, αυτό δεν ισχύει για πολλές άλλες συνταγές και σνακ με τα λαχανικά. Δες ποια είναι αυτά.
Τα λαχανικά που παχαίνουν
Το λάδι, το αλάτι, η ζάχαρη, το τυρί και το πανάρισμα είναι μερικά μόνο από τα συστατικά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την ενίσχυση της γεύσης και της υφής σε συνταγές λαχανικών, μετατρέποντάς τα συχνά σε πιάτα με πολλές θερμίδες. Πιο συγκεκριμένα:
1. Τηγανητά κολοκυθάκια σε κουρκούτι
Τραγανό, αλμυρό κουρκούτι που περιβάλλει ένα λαχανικό. Αυτό θα μπορούσε να πείσει οποιονδήποτε που μισεί τα λαχανικά να τα απολαύσει! Τα κολοκυθάκια είναι μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά τροφή, με λίγες θερμίδες. Οι φυτικές ίνες και τα αντιοξειδωτικά είναι δύο από τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται σε αυτά, τα οποία χάνουν τα οφέλη τους όταν τηγανιστούν.
Το κουρκούτι παρασκευάζεται από αυγό, αλεύρι και νερό για να χρησιμοποιηθεί ως επικάλυψη σε λαχανικά και θαλασσινά. Στη συνέχεια βυθίζεται σε λάδι και τηγανίζεται. Στην περίπτωση των κολοκυθιών, το κουρκούτι και το λάδι προσθέτουν σημαντικές θερμίδες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν είναι εξαιρετικής ποιότητας.
Διάβασε περισσότερα στο shape.gr