ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πολυαναμενόμενα εστιατόρια που έρχονται το 2024, σε κάθε γωνιά του πλανήτη

13 μέρη για τη γαστρονομική bucket list της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Το εστιατορικό industry δε σταματά στιγμή να κινείται, να εξελίσσεται και να δημιουργεί. Το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει και τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε, με ολοκαίνουρια σποτ να τραβούν το ενδιαφέρον, προτού καν ανοίξουν. Ακολουθούν κάποια νέα εστιατόρια που έρχονται προσεχώς σε διάφορα σημεία της Γης και άπαντες θα θέλουν να δοκιμάσουν.

'Air' - Σιγκαπούρη

Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο είχες αναρωτηθεί τι θα συμβεί αν ενώσουν τις δυνάμεις τους ο καλύτερος pastry chef του κόσμου για το 2021 (The World’s Best Pastry Chef 2021), Will Goldfarb, ο κορυφαίος σεφ Matt Orlando (του πάλαι ποτέ επιδραστικότατου 'Amass΄, στην Κοπεγχάγη) και ο Ronald Akili (co-founder του hospitality group πίσω από το ξενοδοχείο 'Desa Potato Head' στο Μπαλί, νο.39 στα The World’s 50 Best Hotels 2023), τότε η απάντηση έρχεται μέσω του εστιατορίου 'Air'. 'Awareness', 'Impact και 'Responsibility' είναι οι λέξεις που με τα αρχικά τους σχηματίζουν το όνομα του εστιατορίου που αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου στη Σιγκαπούρη και φιλοδοξεί να γίνει ένα μέρος όπου ο επισκέπτης θα βιώνει πολλά περισσότερα από μία υψηλή γαστρονομική εμπειρία.

Zero waste φιλοσοφία, fine dining κυκλικής οικονομίας (στο οποίο ο Goldfarb θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του από το 'Room4Dessert' του Μπαλί), βαθιά βουτιά στις πρώτες ύλες της ευρύτερης περιοχής και της χρήσης τους πολύ πιο μακριά από την κουζίνα καθώς και μία πολύ δυνατή hip-hop playlist είναι μόνο μερικά από τα κομμάτια του παζλ, που θα συνδεθούν προσεχώς στην ασιατική μητρόπολη-κράτος.

'Palais Royal Venezia' - Βενετία, Ιταλία

Η κομψή και βραβευμένη με δύο αστέρια Michelin μπράντα του Παρισιού θα αποκτήσει σύντομα και βενετσιάνικο πόστο, καθώς το 'Palais Royal Venezia' θα γίνει πραγματικότητα εντός του ξενοδοχείου 'Noliski', τον ερχόμενο Απρίλιο. Όπως το αρχικό εστιατόριο, έτσι και εδώ, η γαστρονομική επιμέλεια θα ανήκει στον executive chef Φίλιππο 'Le Grec' Χρονόπουλο, ο οποίος σχεδιάζει ένα μενού-ένωση των γεύσεων της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Γαλλίας. Περιμένεις, προφανώς, σαγηνευτική σάλα, περίτεχνα πιάτα και κορυφαίο σέρβις.

'Tre Dita' - Σικάγο, ΗΠΑ

Ο δύο φορές υποψήφιος για James Beard Foundation award και πρωτοπόρος της pasta Evan Funke, δίνει τα χέρια με το Lettuce Entertain You hospitality group που δραστηριοποιείται στο Σικάγο και μαζί ετοιμάζουν το 'Tre Dita' στην πόλη του Ιλινόις. Η σημαντική για τα γαστρονομικά δρώμενα των ΗΠΑ περιοχή (αριθμεί πάνω από 7.000 μέρη όπου μπορείς να φας, εκ των οποίων 21 με αστέρια, 47 με Bib Gourmand και 84 στη λίστα του κόκκινου οδηγού) θα αποκτήσει προσεχώς ένα τεράστιο Τοσκανέζικο γευστικό σποτ, στον δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου 'The St. Regis'.

Εκεί, θα υπάρχουν ανοιχτές φωτιές αλλά και ένα εργαστήριο ζυμαρικών με ελεγχόμενη θερμοκρασία, ενώ η σάλα του θα έχει μαρμάρινες κολώνες και τεράστια floor-to-ceiling παράθυρα.

'Minore' - Παρίσι, Γαλλία

Μισό εστιατόριο, μισό cocktail bar, το 'Minore' αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα παριζιάνικα σποτ, όντας μία συνέργεια του σεφ Katsuaki Okiyama και του bartender Hugo Combe. 22 θέσεις στο dining κομμάτι και άλλες 12 στη μπάρα, New York-industrial vibes, χαλαρή ατμόσφαιρα μπιστρό, acid jazz και disco tunes, κρασιά φυσικής οινοποίησης (αποκλειστικά), ένα μενού 5 σταδίων και μία sustainable κάρτα ποτών, θα απασχολήσουν -μεταξύ άλλων- όλους όσους βρεθούν στην Πόλη του Φωτός, από τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου.

Διάβασε περισσότερα στο athinorama.gr

Read Next

26 Απρ 2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

25 Απρ 2024

Το ψυχολογικό προφίλ ενός βιαστή

Γιατί ένας άνθρωπος να καταλήγει σε αυτή την βίαιη πράξη; Ζητήσαμε μια ανάλυση από τον ψυχίατρο Αριστοτέλη Βάθη.

Περισσότερα από

Life

25 Απρ 2024

Οι ταινίες που έρχονται στις αίθουσες την Πέμπτη 25/4

Η Ζεντάγια, οι Unboxholics κι η Αγγελική Παπούλια προσεχώς στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

Βράβευση για τα προϊόντα blu της Imperial Brands Hellas από τον θεσμό "Προϊόν της Χρονιάς 2024"

Το βραβείο "Προϊόν της Χρονιάς" είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος θεσμός

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.