Δε θα απαρνηθούμε την κλασική, αγαπημένη μας πίτσα, μπορούμε όμως να βάλουμε στο τραπέζι διάφορες παραλλαγές της. Ξεκίνησε με τη ζύμη – μπορείς να κάνεις εκπληκτικά πράγματα με δημητριακά και λαχανικά. Συνέχισε δημιουργικά με τη σάλτσα ή το άλειμμα προσθέτοντας εξωτικά συστατικά και θα έχεις μια ανανεωμένη, πεντανόστιμη "πίτσα", θρεπτική, νόστιμη και εντελώς μοναδική.
Άνοιξε ζύμη
Η σπιτική ζύμη ανεβάζει την πίτσα σε άλλο επίπεδο – και είναι πολύ ευκολότερο να τη φτιάξεις απ’ όσο νομίζεις. Με λαχανικά ή δημητριακά, οι παρακάτω βάσεις/πίτσες έχουν υπέροχη υφή και είναι σούπερ θρεπτικές. Απλά ακολούθησε τις παρακάτω απλές οδηγίες.
1. Ζύμη ολικής αλέσεως
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κινόα, σιτάρι, φαγόπυρο ή μαύρο ρύζι. Ανάμειξε 1 φλ. μαγειρεμένα δημητριακά της επιλογής σου, 1/2 φλ. αλεύρι από αμύγδαλα, 2 αβγά και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν, μετάφερε το μείγμα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και πίεσέ το με τα χέρια σου να γίνει μια βάση διαμέτρου 30 εκ. Ψήσε στους 200ºC μέχρι να σφίξει και να γίνει τραγανή, περίπου για 15-20 λεπτά.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr