
Ποιο αλάτι είναι καλύτερο; Τα βασικά είδη και πού να χρησιμοποιώ το καθένα
Ιωδιούχο αλάτι
Οι περισσότεροι άνθρωποι το έχουν στο τραπέζι τους και είναι το πιο κοινό αλάτι. Έχει πρόσθετο ιώδιο, μια ουσία απαραίτητη για τον οργανισμό, η οποία βρίσκεται στα θαλασσινά. Όταν η πρόσβαση σε θαλασσινές τροφές ήταν πολύ δύσκολη, ήταν πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους που ζούσαν σε περιοχές απομακρυσμένες από τη θάλασσα να έχουν ιώδιο στη διατροφή τους, έτσι το πρόσθεταν μέσω του αλατιού. Ωστόσο, σήμερα τα θαλασσινά είναι προσβάσιμα σχεδόν από όλους και έτσι δεν χρειάζεται να ανησυχείς για την πρόσληψη του ιωδίου. Αυτό το αλάτι περιέχει ακόμη λίγη ζάχαρη για να μην κιτρινίζει. Είναι καλύτερο για όσους δεν καταναλώνουν συχνά θαλασσινά.
Αλάτι Kosher
Αυτό το αλάτι έχει πολύ λεπτή υφή. Χρησιμοποίησε το όταν θέλεις ένα αλάτι που να διαλύεται γρήγορα όπως για παράδειγμα σε dressings για σαλάτες, σε μαρινάδες και σε σάλτσες.
Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr