ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς οι Ιταλοί τρώνε (συνέχεια) ζυμαρικά και δεν παχαίνουν; Με αυτά τα tips

Πέντε καλοί λόγοι που θα σε πείσουν να ακολουθήσεις το παράδειγμά τους.

Το ήξερες ότι κατά μέσο όρο οι Ιταλοί, που τόσο φημίζονται για τα νοστιμότατα, χειροποίητα ζυμαρικά τους, τρώνε pasta κάθε 3 ή 4 φορές μέσα στην εβδομάδα; Οι εν λόγω αριθμοί μοιάζουν τουλάχιστον απαγορευτικά ονειρικοί στην προσπάθεια σου να ακολουθήσεις μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, με λιγότερους υδατάνθρακες και αυτομάτως λιγότερες θερμίδες. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά ίσως παρατηρήσεις πως παρά τις διατροφικές τους επιλογές διατηρούν σε φυσιολογικά επίπεδα το βάρος τους. Πώς άραγε συμβαίνει αυτό; Η Ιταλίδα food blogger, Έλενα Ντέιβις, έρχεται να λύσει το μυστήριο, αποκαλύπτοντας πέντε – καλούς – λόγους που τα spaghetti ίσως τελικά να μην είναι τόσο επιβλαβή για τη σιλουέτα μας όπως συχνά νομίζουμε.

Έτσι θα τρως ζυμαρικά, όπως οι Ιταλοί και δεν θα παίρνεις βάρος:

Δώσε προσοχή στο μέγεθος της μερίδας: Όπως επισημαίνει η Ντέιβις οι μερίδες ζυμαρικών που σερβίρουν στα αυθεντικά ιταλικά εστιατόρια δεν ξεπερνούν συνήθως το ένα τρίτο της μερίδας φαγητού που σερβίρεται σε άλλου είδους εστιατόρια σε όλο τον κόσμο. Το κρέας, το ψάρι ή τα λαχανικά που έρχονται ως συνοδευτικό, σερβίρονται ανεξαρτήτως της μερίδας των ζυμαρικών.

Και στις οδηγίες βρασμού των pasta: Τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται "Al Dente" έχουν χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη. Όσο περισσότερο μαγειρεύετε τα ζυμαρικά, τόσο λιγότερο πυκνά γίνονται και τόσο μεγαλύτερη είναι η αύξηση του γλυκαιμικού φορτίου μετά την κατανάλωση τους. Το al dente αναφέρεται στη στιγμή του βρασμού κατά την οποία τα ζυμαρικά έχουν μια κάπως σκληρότερη υφή, πριν γίνουν εντελώς μαλακά.

Διαβάστε περισσότερα στο shape.gr

Read Next

21 Οκτ 2025

Ορθοπεδικός αποκαλύπτει: Οι 3 απλές ασκήσεις που μειώνουν τον πόνο στη μέση στο σπίτι

Μάθε πώς να ανακουφίσεις τη μέση σου με απλές κινήσεις, ενδυνάμωση κορμού και χαλαρωτικό περπάτημα, σύμφωνα με ειδικούς.

21 Οκτ 2025

Πόση πρωτεΐνη κρύβεται σε ένα αυγό; Τι λένε οι διατροφολόγοι

Μάθε πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μέγεθος αυγού και πώς να την εκμεταλλευτείς καθημερινά.

Περισσότερα από

Life

21 Οκτ 2025

Στη 'Λέσβο' των Εξαρχείων ζει ακόμα το αυθεντικό ουζερί

Αγαπημένο στέκι δικηγόρων και φοιτητών, το μυτιληνιό ουζερί της Εμμανουήλ Μπενάκη μετράει πάνω από μισό αιώνα ζωής χωρίς να χάσει την ουσία, την εικόνα και τον παλμό του, σε πείσμα των καιρών.

21 Οκτ 2025

Στο Σταυρού του Νότου με την Ιουλία Καραπατάκη

Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή, η δημοφιλής ερμηνεύτρια επιστρέφει, τον Νοέμβριο, στην Κεντρική Σκηνή.

21 Οκτ 2025

Τα νέα πρόσωπα που θα εμφανιστούν στο "Euphoria"

Η δημοφιλής εφηβική σειρά του Σαμ Λέβινσον ενηλικώνεται για τον τρίτο κύκλο επεισοδίων της.

21 Οκτ 2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

20 Οκτ 2025

"Δεν το ’χω σήμερα": Η μικρή επανάσταση της παρουσίας απέναντι στο άγχος και το "πρέπει"

Μάθε πώς να μένεις παρούσα με τα συναισθήματά σου και να απελευθερώνεσαι από την πίεση του "πρέπει".

20 Οκτ 2025

Φθινοπωρινό restart: Το fitness πρόγραμμα που κρατά την Άννα Βίσση πάντα σε φόρμα

Η Άννα Βίσση δείχνει πώς ξαναμπαίνεις σε φόρμα με ενέργεια και πειθαρχία

20 Οκτ 2025

Ο Juergen Teller ισχυρίζεται ότι είναι "φυσιολογικός άνθρωπος" αλλά οι φωτογραφίες του σίγουρα δεν είναι

Το Ίδρυμα Ωνάση μετέτρεψε ένα παλιό εργοστάσιο στο Ρέντη σε μια εντυπωσιακή κοιτίδα πολιτισμού και το επισκεφτήκαμε για να δούμε τη νέα έκθεση του εμβληματικού Γερμανού φωτογράφου.

20 Οκτ 2025

Τι νέο θα δούμε στους κινηματογράφους από αυτή την Πέμπτη

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν, το ντεμπούτο του Χάρις Ντίκινσον και ένα αινιγματικό horror προσεχώς (από 23/10) στις μαρκίζες των κινηματογράφων.

20 Οκτ 2025

LDL χοληστερόλη: Το "αρχαίο" ρόφημα που μπορεί να την καταπολεμήσει

Ένα αρχαίο ρόφημα μπορεί να γίνει σύμμαχός σου ενάντια στην υψηλή χοληστερίνη.