ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς θεραπεύεται η αρθρίτιδα γόνατος, σήμερα

Ό,τι πρέπει να ξέρεις για τις εξελιγμένες τεχνικές αρθροπλαστικής, που εγγυώνται οριστική αποκατάσταση του εκφυλισμού του γόνατος.

Το λάθος που επιβαρύνει τις αρθρώσεις σου

Η αρθρίτιδα γόνατος είναι μια φλεγμονή, η οποία φθείρει σταδιακά τον χόνδρο της άρθρωσης του γόνατος, κάτι που με την πάροδο του χρόνου οδηγεί στην ανάπτυξη ή επιδείνωση παραμορφώσεων του γόνατος -συμπεριλαμβανομένου και ολόκληρου του ποδιού.

"Εκτός από την ηλικία και την κληρονομικότητα, τα αίτια εμφάνισης της νόσου μπορεί να οφείλονται σε υπερβολικό σωματικό βάρος, επαναλαμβανόμενο τραυματισμό και κατάχρηση κίνησης της άρθρωσης λόγω αθλητισμού, όπως και σε μια σειρά αυτοάνοσων νοσημάτων ή αναπτυξιακών ανωμαλιών. Τα συμπτώματα αφορούν κυρίως σε πόνο, δυσκαμψία έως και "κλείδωμα” της άρθρωσης, ενώ συχνά παρατηρείται αδυναμία στήριξης του ποδιού ακόμη και όταν ο ασθενής στέκεται όρθιος", λέει ο χειρουργός ορθοπεδικός δρ Γεώργιος Μπεσίρης, εξηγώντας τους σύγχρονους τρόπους που θεραπεύουν αποτελεσματικά και οριστικά την αρθρίτιδα γόνατος:

Η αρθροπλαστική αποτελεί την πλέον διαδεδομένη επέμβαση για αντικατάσταση των φθαρμένων και κατεστραμμένων επιφανειών του γόνατος λόγω αρθρίτιδας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την αντικατάσταση του εκφυλισμένου σημείου του γόνατος με ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόθεμα, κι έτσι, ο ασθενής αυξάνει το εύρος κίνησης της άρθρωσης, επιστρέφοντας κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η παραδοσιακή και πιο ευρέως διαδεδομένη προσπέλαση βασίζεται σε μια μεγάλη κάθετη τομή του δέρματος στο κέντρο του γόνατος. Αντιθέτως, στην ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική γόνατος (M.I.S.) χρησιμοποιείται μια μικρότερη τομή στο δέρμα και μια λιγότερο επεμβατική τεχνική. Στόχος είναι η μείωση του μετεγχειρητικού πόνου και ο χρόνος ανάρρωσης του ασθενούς.

Επιπλέον, η ρομποτική αρθροπλαστική γόνατος μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον για την μερική αντικατάσταση του γόνατος, παρέχοντας στον χειρουργό ένα τρισδιάστατο μοντέλο (3-D) ώστε να προσχεδιάσει και να προγραμματίσει την μερική αρθροπλαστική του γόνατος. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο χειρουργός καθοδηγεί τον ρομποτικό βραχίονα με βάση τις ειδικές για τον ασθενή μετρήσεις, αφαιρώντας με απόλυτη ασφάλεια μόνο το εκφυλισμένο μέρος των οστών, διατηρώντας ανέπαφα τα υγιή οστά και τα μαλακά μόρια, και βοηθώντας τον να τοποθετήσει το εμφύτευμα απολύτως ανατομικά.

Ευχαριστούμε τον δρ Γεώργιο Μπεσίρη, Χειρουργό Ορθοπεδικό, εξειδικευμένο στην αρθροπλαστική γόνατος.

Read Next

30 Μαϊ 2023

Το δράμα της μικρής Αλεξίας- Δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι, έμεινε ανάπηρη, ο δράστης αρνείται να πληρώσει παρά τις αποφάσεις των δικαστηρίων

Παρά τις αποφάσεις, ο δράστης του πυροβολισμού αρνείται να πληρώσει για την αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας, η οποία τα τελευταία χρόνια είναι σε αναπηρικό καροτσάκι.

28 Μαϊ 2023

Είναι το αβοκάντο η "λύση" για υγιές έντερο;

Αέρια στο έντερο, φούσκωμα, διαταραχές στη λειτουργία του... Τα προβλήματα στο έντερο ταλαιπωρούν πολλούς από εμάς. Έρευνα βάζει στο μικροσκόπιο το αβοκάντο σε σχέση με την υγεία του πεπτικού.

Περισσότερα από

Life

27 Μαϊ 2023

8 ιδανικά σνακ για απώλεια βάρους (μπορείς να τρως όσο θέλεις)

Αυτά είναι τα πιο καλά σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς να σκεφτόμαστε θερμίδες, κιλά και υγεία.

25 Μαϊ 2023

Women On Top:Με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών

Η επιτυχημένη πρωτοβουλία Live A Legacy από τη Mastercard και το Women On Top με στόχο την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών, εξελίσσεται και επιστρέφει για 5η χρονιά με νέα δομή και 3 μοναδικές εκδηλώσεις στην Αθήνα και, για πρώτη φορά, στη Θεσσαλονίκη!

25 Μαϊ 2023

Ξέρουμε τι cocktail θα πίνεις αυτό το καλοκαίρι

Εσύ, είσαι τύπος Fresco, Beach In The City ή μήπως Été; Ανακάλυψε τα Grey Goose Summer Cocktails στο Athénée της οδού Βουκουρεστίου.

24 Μαϊ 2023

Η "Άλφα Χωρίς" δίνει νόημα σε όλες τις στιγμές μας

Γιατί οι πιο δυνατές σχέσεις είναι αυτές που είναι πάντα δίπλα μας, κάθε στιγμή, χωρίς περιορισμούς.

24 Μαϊ 2023

Πετρούπολη: θα αποκτήσει τον δικό της λαχανόκηπο

Ένας δημοτικός Κοινωνικός Βιολογικός Λαχανόκηπος θα "γεννηθεί" στον δήμο Πετρούπολης.

24 Μαϊ 2023

Dopamine travel: Η νέα εμπειρία στον τουρισμό με τις Mindfull Weeks σε Μύκονο και Χανιά

Το wellbeing είναι η νέα τάση στον τουρισμό. Απολαύστε mindfull weeks όλο το καλοκαίρι σε δημοφιλή luxury resorts.

24 Μαϊ 2023

Minas Unchained: Όσα έγιναν στη μοναδική γιορτή που διοργάνωσε ο οίκος design Minas

Όταν η τέχνη και το design συνάντησε την ελευθερία του δρόμου και της έκφρασης αλλά και τα Bombay Sapphire cocktails.

23 Μαϊ 2023

"Ιδού η Ρόδος": H έκθεση της Icaro Contemporary Art Gallery & Agency που θα συζητηθεί

Στην πρώτη έκθεση της ICARO C.A.G.A. σε φυσικό χώρο, δεκατέσσερις διακεκριμένοι σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται από τα κεραμικά της διάσημης κεραμοποιίας Ίκαρος στην Ρόδο και δημιουργούν!

21 Μαϊ 2023

Οι 7 τροφές που έχουν ζάχαρη και δεν το γνωρίζεις

+ μία λίστα με διαφορετικές ονομασίες της ζάχαρης στα τρόφιμα.