ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Unfold your fun: Κι αν η ψυχαγωγία είναι πλέον κυρίως digital;

Ολόκληρο το βασίλειο του entertainment μπορείς πλέον να το έχεις στο χέρι σου μιας και χωράει σε μία μόνο συσκευή, το Galaxy Z Fold4.

κινητο

Η πρώτη μεγάλη θετική αλλαγή που έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μου κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν η ευκολία της digital πρόσβασης σε σπουδαία καλλιτεχνικά, πολιτιστικά και ψυχαγωγικά αγαθά. Τότε κατάλαβα για τα καλά ότι με μία ηλεκτρονική συσκευή όπως ένα smartphone - και μια γρήγορη σύνδεση στο διαδίκτυο - μπορώ να απολαύσω τα μεγαλύτερα αριστουργήματα αλλά και ο ίδιος να δημιουργήσω content, χωρίς καν να χρειαστεί να μετακινηθώ από τη θέση μου.

Δύο χρόνια μετά, ενώ έχουν ανοίξει ξανά οι κινηματογραφικές αίθουσες, τα μουσεία, τα θέατρα, οι συναυλιακοί χώροι και όλα τα υπόλοιπα σχετικά venues, συνεχίζω να απολαμβάνω τα πάντα μέσα από το Galaxy Z Fold4 της Samsung, το smartphone στο οποίο κατέληξα ως λάτρης των τεχνών, του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας.

Unfold your fun: Κι αν η ψυχαγωγία είναι πλέον κυρίως digital;

Το κομψό και ανθεκτικό Galaxy Z Fold4 υπήρξε για μένα πραγματική αποκάλυψη, μιας και είμαι παιδί της εικόνας και του lifestyle, αλλά και επειδή νιώθω ένας άνθρωπος που παράγει δημιουργικό content μέσα από την εργασία μου ως πολιτιστικός συντάκτης σε μεγάλα έντυπα.

Ψυχαγωγία, τέχνες και πολιτισμός

Αν θελήσω να βάλω όλα όσα απολαμβάνω μέσα από το Galaxy Z Fold4 σε μία σειρά, πρώτο πρέπει να αναφέρω το live streaming των σημαντικών παραστάσεων, των συναυλιών και των huge events του εξωτερικού, όπως των κινηματογραφικών και μουσικών βραβείων, που δεν έχω τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσω από κοντά.

Στο smartphone της Samsung η συχνότητα της οθόνης φτάνει τα 120Hz, κοινώς είναι βέλτιστης απόκρισης, κάτι που κάνει την εμπειρία προβολής εκπληκτική - σε αυτό συνεισφέρει και ο ήχος του, που υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Atmos, όπως και η δύναμη του 5G και το Wi-Fi 6E που παρέχει γρήγορη και σταθερή πρόσβαση στις νέες ζώνες 6GHz.

Φυσικά, πριν πέσω για ύπνο απολαμβάνω να διαβάζω e-books και να βλέπω ταινίες ή σειρές σε livestream από το smartphone μου. Πολλά Σαββατοκύριακα που έχω πιο καθαρό μυαλό και δεν θέλω να παρακολουθήσω πάλι κάτι "comfort" αλλά κάτι που θα με εξελίξει, παρακολουθώ κινηματογραφημένες παραστάσεις θεάτρου και χορού, art House φιλμ και ντοκιμαντέρ ή απολαμβάνω digital ξεναγήσεις στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου (ακόμα και ενώ χαλαρώνω κάνοντας ένα αφρόλουτρο).

KINHTO

Κάτι που κάνω και ίσως το κάνεις κι εσύ είναι ότι όταν παρακολουθώ π.χ. μια σειρά θέλω να ψάξω την ίδια στιγμή π.χ. πληροφορίες στη Wikipedia για έναν πρωταγωνιστή της ή ένα τραγούδι που ακούγεται σε αυτή. Πλέον, όλα αυτά γίνονται παιχνιδάκι χάρη στη λειτουργία του Multi View που υποστηρίζει το Galaxy Z Fold4.

Όταν τα κάνω όλα αυτά εν κινήσει με βολεύει το ότι το smartphone της Samsung είναι ελαφρύ -αν και foldable ζυγίζει όσο ένα απλό smartphone- και μπορώ να το κρατάω στην κύρια οθόνη των 7,6 ιντσών (η εξωτερική του είναι 6,2 ίντσες) ή απλώς να το στερεώνω μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μου όταν είμαι στο γραφείο, έτσι ώστε να παρακολουθώ ταυτόχρονα το τι συμβαίνει και να το καταγράφω (για τη δουλειά μου).

KINHTO

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο Κεφάλαιο Μπαταρία. Εκεί κι αν ενθουσιάστηκα. Το Galaxy Z Fold4 διαθέτει δύο μπαταρίες συνολικής χωρητικότητας 4400mAh (τυπική), κάτι που μου επιτρέπει να μην ανησυχώ για το αν θα ξεμείνω από μπαταρία μέχρι να τελειώσει ο κύκλος μιας σειράς που παρακολουθώ διασχίζοντας με το τρένο τη μισή Ελλάδα, αλλά και να "ανεφοδιαστώ" σε χρόνο μηδέν με τη γρήγορη φόρτιση.

'Ενας κόσμος full of creativity

Κατά καιρούς έχουμε δει mega stars της μουσικής βιομηχανίας να συνεργάζονται με εταιρείες smartphone για να δημιουργήσουν music videos με τη χρήση των καμερών που διαθέτει ένα smartphone και μόνο. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εντυπωσιακό, ενώ καθώς η τεχνολογία βελτιώνεται και η χρήση της γίνεται πιο φιλική προς τον χρήστη, καθένας που διαθέτει δημιουργικό μυαλό και τη δική του αισθητική μπορεί να φτιάξει αριστουργήματα μόνο με το smartphone του.

Δεν μιλάω, βέβαια, μόνο για video clip. Οι δυνατότητες είναι δίχως όρια - sky is the limit. Μπορείς να επεξεργαστείς φωτογραφίες με τέτοιον τρόπο που να αναδειχθούν σε cool έργα τέχνης, καθώς η δημιουργικότητα βρίσκει πάντα τρόπους να εκφραστεί αλλά και να διαμορφωθεί, να πάει ένα βήμα παραπέρα μέσα από τη σχέση της με την τεχνολογία.

Το Galaxy Z Fold4 διαθέτει αναβαθμισμένη πίσω κάμερα, Space Zoom και τεχνολογία Nightography, που μαζί με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του σε κάνει να νιώθεις ότι έχεις στα χέρια σου την ίδια στιγμή ένα κινηματογραφικό συνεργείο και ένα γραφείο post-production, καθώς επιτρέπει την επεξεργασία AI.

KINHTO

Το smartphone της Samsung διαθέτει υπερευρυγώνια κάμερα 12 MP, ευρυγώνια κάμερα 50 MP, οπτικό ζουμ 10 MP 3x με κάμερα τηλεφακού (το οποίο συνεργάζεται με το Super Resolution Zoom για ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια), κάμερα κάτω από την οθόνη 4 MP και εξωτερική εμπρόσθια κάμερα 10 MP.

Η υψηλή ανάλυση με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι δεδομένη. Επίσης, οι λήψεις στο σκοτάδι παραμένουν καθαρές, χάρη στην οπτική σταθεροποίηση εικόνας (OIS) και το VDIS που εξομαλύνουν το βίντεο, ενώ η λειτουργία Super Night Solution περιορίζει τον θόρυβο.

Μάλιστα το Galaxy Z Fold4 λειτουργεί με επεξεργαστή 4nm, δηλαδή με το πιο ισχυρό chip που υπάρχει μέχρι σήμερα σε ένα Samsung Galaxy Foldable. Τι άλλο να ζητήσει κανείς για να απολαύσει ή να δημιουργήσει ό,τι πραγματικά θέλει;

Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.

Πηγή : harpersbazaar.gr

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.