Τη στιγμή που η κλιματική αλλαγή σφίγγει κι άλλο τον κλοιό γύρω από τον πολύπαθο πλανήτη μας, οτιδήποτε κάνουμε για να βελτιώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα είναι προς όφελός μας. Αν σκέφτεστε από πού να ξεκινήσετε για αυτή την αλλαγή (ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλιακοί συλλέκτες, ανακύκλωση κλπ) υπάρχει μια πολύ πιο εύκολη απάντηση. Όσο περισσότεροι από εμάς βάζουμε φυτικά προϊόντα στα πιάτα μας, τόσο το καλύτερο για τον πλανήτη.
Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει, αφού αν συνεχίσουμε να τρώμε όπως τώρα, μέχρι το 2030 θα χρειαζόμαστε έδαφος όσο 2 φορές η έκταση της γης για να παράγουμε την τροφή που έχουμε ανάγκη.
Ακόμα, η παραγωγή τροφίμων ευθύνεται για το 30% των εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Άρα το τι τρώμε παίζει πραγματικά ρόλο και κάθε μπουκιά μας μετράει.
Επιλέγω έναν βιώσιμο τρόπο διατροφής για εμένα και τα παιδιά μου
Η αλλαγή ξεκινά πάντα από μικρά βήματα και αυτό ισχύει με τη διατροφή μας. Καταναλώνοντας λιγότερο κρέας και περισσότερα φυτικά προϊόντα μπορούμε να κάνουμε μια καλή αρχή, καθώς οι φυτικές τροφές έχουν τη χαμηλότερη επίπτωση στο περιβάλλον αφού για την παραγωγή τους εκπέμπεται λιγότερο διοξείδιο του άνθρακα και καταναλώνεται λιγότερο έδαφος και νερό.
Αρκεί να αναλογιστούμε ότι απολαμβάνοντας ένα φυτικό καπουτσίνο σε καθημερινή βάση αντί για τον κλασικό μας καπουτσίνο, σε ένα χρόνο θα κερδίσουμε τόσο νερό όσο χρειαζόμαστε για να κάνουμε ντουζ 59 φορές για 8 λεπτά κάθε φορά.
Διαβάστε περισσότερα στο thetoc.gr