«House, όπως σπίτι, ζεστασιά, φροντίδα, οικογένεια, μπαμπάς, μαμά, παιδί. Myrtle, όπως αγάπη, αγνότητα, ευημερία, ομορφιά, ηρεμία και σοφία. Όλα αυτά μαζί, μας δίνουν το House of Myrtle, ένα σύγχρονο brand με αξεσουάρ για γονείς και παιδιά που έχουν δημιουργηθεί με έμφαση στο design, τη χρηστικότητα και την ποιότητα των υλικών». Έτσι συστήνει το brand o άνθρωπος που το εμπνεύστηκε, η Σέβη Χατζηπαυλή, και συνεχίζει: «Χρησιμοποιώντας τα πιο εκλεκτά φυσικά υλικά, βαμβακερά υφάσματα και βαφές με βάση το νερό, τα προϊόντα μας αντικατοπτρίζουν την αγάπη μας για μια ζωή πιο κοντά στη φύση. Ο σχεδιασμός κάθε προϊόντος έχει μελετηθεί σε βάθος ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες του χρήστη, είτε είναι η μαμά, ο μπαμπάς ή το παιδί. Από το σχεδιασμό και τα μοναδικά μας prints μέχρι το τύπωμα και το ράψιμο, κάθε αντικείμενο είναι χειροποίητο και προσεκτικά φτιαγμένο, φέρνοντας ένα αποτέλεσμα υψηλής ποιότητας και αισθητικής».

-Πώς γεννήθηκε η ιδέα του συγκεκριμένου brand; Από προσωπική σας ανάγκη;

Το ΗΟΜ προέκυψε από τις δικές μας ανάγκες αλλά και την αγάπη για δημιουργία. Η ιδέα ξεκίνησε όταν αρκετά χρόνια πριν παραπονέθηκα στη μαμά μου ότι δεν έβρισκα την κατάλληλη τσάντα παραλίας. Έψαχνα κάτι στυλάτο, όχι πολύ παρδαλό, ούτε πολύ απλό, αλλά και χρηστικό. Λίγες μέρες μετά, η μαμά μου έραψε μία τεράστια τσάντα από καραβόπανο, έβαλε δύο σχοινιά με δύο μικρές σημαδούρες στις άκρες και το αποτέλεσμα ήταν πολύ ιδιαίτερο. Λίγα χρόνια αργότερα, το 2015, μόλις είχα γίνει μαμά, συνειδητοποίησα ότι ήταν πολύ δύσκολο να βρω ωραία και πρακτικά μαμαδιστικα και μωρουδιακά προϊόντα που να έχουν το στοιχείο του design. Οπότε αποφάσισα να τα δημιουργήσω εγώ, όπως θα μου τα έφτιαχνε η μαμά μου. Και κάπως έτσι, η στυλάτη τσάντα παραλίας, εξελίχθηκε σε ένα brand με τσάντες για κάθε νέα μαμά. Ο βασικός μας στόχος είναι να προσφέρουμε ωραία προϊόντα σε μία αγορά που, συνήθως, δε δίνει βάρος στην αισθητική.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

«Μέσα από αυτό το τελείως διαφορετικό μονοπάτι που λέγεται House of Myrtle, βρήκα ξανά την αγάπη μου για δημιουργία».

-Ποια είναι η δική σας ιστορία;

Ας ξεκινήσουμε από το ότι έχω σπουδάσει Χημικός και εργάστηκα πολλά χρόνια στο χώρο του φαρμάκου. Πριν λίγα χρόνια, γεννήθηκε μία νέα ιδέα που, με τη βοήθεια της αδερφής μου, μπόρεσα να υλοποιήσω. Τελικά, μέσα από αυτό το τελείως διαφορετικό μονοπάτι που λέγεται House of Myrtle, βρήκα ξανά την αγάπη μου για δημιουργία. Προχωράμε λοιπόν, εμπλουτίζοντας διαρκώς τη συλλογή μας με καινούργιες ιδέες και προϊόντα.

-Γιατί η σύγχρονη μητέρα έχει ανάγκη από άμεσες και στιλάτες λύσεις;

Γινόμαστε μαμάδες, και χρειαζόμαστε λύσεις που μπορούν εύκολα να εξυπηρετήσουν και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν. Όμως εξακολουθούμε να είμαστε γυναίκες και το να κυκλοφορούμε με fashionable προϊόντα μας κάνει να αισθανόμαστε όμορφα.

«Γινόμαστε μαμάδες, και χρειαζόμαστε λύσεις που μπορούν εύκολα να εξυπηρετήσουν και τις νέες ανάγκες που προκύπτουν».
«Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της φιλοσοφίας του House of Myrtle είναι η δημιουργία προϊόντων που δε ‘φωνάζουν’ μαμά»

-Μπορεί να βρει χρήσιμο το brand μια γυναίκα που δεν είναι μητέρα;

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της φιλοσοφίας του House of Myrtle είναι η δημιουργία προϊόντων που δε ‘φωνάζουν’ μαμά. Τα σχέδια και τα prints που επιλέγουμε, σε συνδυασμό με την χρήση φυσικών υλικών, δίνουν μία cool και χαλαρή διάθεση στα προϊόντα μας η οποία, αποτελεί μία νέα προσέγγιση από αυτό που έχουμε συνηθίσει γενικότερα στο χώρο του αξεσουάρ.

-Γιατί το sustainability είναι η μόνη λύση;

Διότι είναι ο μόνος δρόμος προς την εξέλιξη. Για να προχωρήσουμε μπροστά πρέπει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες μας και να τις ικανοποιούμε με τρόπους που διαφυλάσσουν μακροπρόθεσμα τις ευαίσθητες ισορροπίες που μας επιτρέπουν να υπάρχουμε και να ζούμε αρμονικά. Επιλέγοντας τη χρήση φυσικών υλικών που είναι ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα αλλά και τη συνεργασία σχεδόν αποκλειστικά με μικρές βιοτεχνίες που λειτουργούν στην Ελλάδα, το House of Myrtle ήταν εξαρχής συνδεδεμένο με τη βιώσιμη ανάπτυξη.

-Ποιο είναι το best seller προϊόν σας;

Θα έλεγα οι μεγάλες τσάντες μας! Η τσάντα τύπου Mountain, είναι η πιο μεγάλη τσάντα αλλαγής. Κρεμιέται στον ώμο, στο χέρι ή στο καρότσι και χωράει τα πάντα. Έχει εσωτερικές και εξωτερικές τσέπες για την τέλεια οργάνωση, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί με τα συμπληρωματικά μας προιόντα, όπως η αλλαξιέρα Leaves και το thermobag Seeds. Επίσης αγαπημένο είναι το μεγάλο μας νεσεσέρ Pebbles που χωράει ό,τι χρειαζεται κάποιος για ένα ταξίδι ή για μία μέρα στην παραλία. Βέβαια, πάντα θα λατρεύουμε την μεγάλη και κομψή τσάντα παραλίας μας, τη Sand!

 

 

facebook.com/HouseofMyrtle/

instagram.com/houseofmyrtle/

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

 

TAGS