ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Πώς μία νέα μαμά άργησε να συνειδητοποιήσει ότι η κουνουπιέρα δεν είναι η λύση για τα κουνούπια

Το νέο μωρό, το κουνούπι και η κουνουπιέρα.

Πώς μία νέα μαμά άργησε να συνειδητοποιήσει ότι η κουνουπιέρα δεν είναι η λύση για τα κουνούπια

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα για το οποία αγχώνεται μία νέα μαμά. Για το πώς πρέπει να κρατήσει το παιδί, για το ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος να το κάνει μπάνιο, για το τι μπορεί να σημαίνει η 38η φορά που έκλαψε σήμερα το απόγευμα ή για το πώς άραγε πρέπει να το σηκώσει από την κούνια, μέσα στη νύχτα χωρίς να το σπάσει.

Από την άλλη, υπάρχουν και μερικά ακόμα ζητήματα τα οποία ο νους αγγίζει τελευταία και καταϊδρωμένα. Συνήθως μάλιστα, δεν τα αγγίζει καν πριν να είναι πολύ – μα πάρα πολύ – αργά.

Μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτεις πως είσαι έγκυος, μέχρι το λεπτό που θα πάρεις στα συγκινημένα χέρια σου το πρώτο υπερηχογράφημα και θα κάνεις την πρώτη, τρομαγμένη βόλτα σου σε κάποιο κατάστημα βρεφικών ειδών, πιστεύεις πως οι μαμάδες μας έβαζαν πάνω από τα παιδικά κρεβατάκια μας κουνουπιέρες ως αναφορά στα παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και ότι το συγκεκριμένο αξεσουάρ δεν είχε καμία παραπάνω χρησιμότητα από το να μας υπενθυμίζει πως κάποια μέρα θα γίνουμε πριγκίπισσες – ή και όχι.

Κάπως έτσι, μέσα σε ένα πολύβουο μαγαζί γεμάτο με παιδικά αξεσουάρ, λούτρινα ζωάκια, σετ με πολύχρωμα πετσετάκια τα οποία είχαν κεντημένες πάνω φιγούρες που με κοιτούσαν στα μάτια με βλέμμα αχανές, ανάμεσα σε σεντονάκια κουδουνίστρες και καρότσια, μία χαμογελαστή πωλήτρια με ενημέρωσε πως η κουνουπιέρα είναι το απαραίτητο αξεσουάρ για κάθε παιδικό δωμάτιο. «Ειδικά αν το μωρό γεννηθεί καλοκαίρι,» πρόσθεσε μέσα από το έντονο κόκκινο κραγιόν της.

Δηλαδή αν πάρεις την κουνουπιέρα καθάρισες, αυτό που είπε με άλλα λόγια, κι εγώ έμεινα ήσυχη να την ισιώνω και να βεβαιώνομαι πως είναι καλή κλειστή πάνω από το κεφαλάκι της μικρής μου που μόλις είχε έρθει στη ζωή. Κι όλα πραγματικά λειτουργούσαν τέλεια μέσα από το λευκό της πέπλο μέχρι που ένα πρωί, πριν καλά – καλά να ξημερώσει, η μικρή ξέσπασε σε γοερά κλάματα και αμέσως μόλις έσκυψα στην κούνια για να την αγκαλιάσω τα είδα: μικρές, ανυπολόγιστες σειρές από κόκκινα στίγματα πάνω στο πρόσωπό της.

Αφού ξεπέρασα το αρχικό σοκ που είχε να κάνει με όποια παιδικά ασθένεια μπορεί να βρει κανείς στο google, σκέφτηκα πιο ψύχραιμα και πιο καθαρά. Σίγουρα βοήθησε και ο ήχος του κουνουπιού που άκουσα να έρχεται από τα βάθη της πριγκιπικής της κουνουπιέρας.

Η σχέση που απέκτησα εκείνο το πρωινό με τα κουνούπια θα μπορούσε μόνο να περιγραφεί με την σχέση του γάτου Tom με το ποντικάκι Jerry. Εγώ τα κυνηγούσα σαν τρελή σε όλο το σπίτι και εκείνα όλο, ως διά μαγείας, μου ξέφευγαν. Η μικρή ακόμα έκλαιγε, άλλα όταν κάποια στιγμή τα καταστήματα άνοιξαν και αφού επισκέφθηκα πρώτα το φαρμακείο της γειτονιάς, έτρεξα στο πιο κοντινό σούπερ μάρκετ – η μικρή άρπαζε συνέχεια σοκολάτες με τα χεράκια της.

Γραμμή στο ράφι με τα αντικουνουπικά, ούτε κι εγώ δεν ξέρω πόσα Raid έβαλα εκείνη την ημέρα στο καλάθι μου: την συσκευή Raid Liquid για αρχή, τέσσερα ανταλλακτικά, ταμπλέτες (για να βρίσκονται) και το σπρέι Raid Flying για να είμαστε τελείως σίγουροι πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Πώς μία νέα μαμά άργησε να συνειδητοποιήσει ότι η κουνουπιέρα δεν είναι η λύση για τα κουνούπια

Φτάνοντας στο σπίτι κράτησα την μικρή στο σαλόνι και ψέκασα με το Raid Flying το δωμάτιό της, και έβαλα την ηλεκτρική συσκευή στην πρίζα του διαδρόμου.

Τα σημάδια στο πρόσωπό της ήταν ακόμα εκεί αλλά το τσούξιμο είχε εμφανέστατα υποχωρήσει. Τα επόμενα βράδια τίποτα δεν τρύπωσε στην κουνουπιέρα για να χαλάσει τον ύπνο της. Για την ακρίβεια νομίζω ότι δεν τράβηξα καν τα φύλλα τις κουνουπιέρας.

Είναι απίστευτο πόσα πολλά έχει να μάθει μία φρέσκια στο επάγγελμα μαμά μέχρι να εγκαταλείψει μία για πάντα τον δρόμο του άγχους, των τύψεων και της αμφιβολίας για το τι είναι σωστό και τι λάθος.

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.