ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Οι φετινές παιδικές παραστάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι εγγύηση

Προτάσεις για θεατές από 10 μηνών και δημιουργοί όπως η Ομάδα Κοπέρνικος και ο Αντώνης Παπαθεοδούλου υπόσχονται να ομορφύνουν το φθινόπωρό μας.

Οι φετινές παιδικές παραστάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι εγγύηση

Αν δεν ξέρετε σε ποιες παιδικές παραστάσεις αξίζει να (πρωτο)επενδύσετε με την έναρξη της νέας θεατρικής σεζόν, απλά κλείστε τα μάτια και, χωρίς δισταγμό, κρατήστε εισιτήρια για τις παραγωγές που υποδέχεται η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Εγγυημένη απόλαυση και ψυχαγωγία από δημιουργούς κορυφαίους στο είδος τους, για θεατές κάθε ηλικίας.

Το φετινό φθινόπωρο φέρνει, συγκεκριμένα, τρεις παραγωγές: δύο περσινές επιτυχίες που επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά, το «Αβγώ» (για παιδιά 10 μηνών- 3 ετών) και το «Σβήσε το φως!» (για παιδιά 4-10 ετών), και τη νέα θεατρική παράσταση «Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο» (για παιδιά 3-9 ετών).

«Αβγώ»

Μια πολυαισθητηριακή εμπειρία σε ένα θαυμαστό σύμπαν όπου οι λέξεις περιττεύουν και τα πάντα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, λέγονται με σκηνικά του ονείρου, παντομίμα, υπέροχη μουσική και ήχους που παράγουν το σώμα και αντικείμενα (π.χ. κλακέτες). Μικροί και μεγάλοι παρακολουθούμε καταγοητευμένοι την εξέλιξη ενός πλάσματος από τη γέννησή του μέχρι τη στιγμή που ανακαλύπτει τον κόσμο γύρω του. Η ευρηματική ιδέα προέκυψε από τη συνεργασία της Στέλλας Σερέφογλου και του Αντώνη Παπαθεοδούλου, η μουσική είναι του Κώστα Γάκη και του Δημήτρη Αποστολακίδη, η σκηνοθετική ματιά της Στέλλας Σερέφογλου. Με τους Τζωρζίνα Βαρδουλάκη και Δημήτρη Αποστολακίδη. Από τις 13 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή πρωί στις 10.30.

Οι φετινές παιδικές παραστάσεις της Μουσικής Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι εγγύηση
Το «Αβγώ» είναι μια πολυαισθητηριακή εμπειρία σε ένα θαυμαστό σύμπαν όπου οι λέξεις περιττεύουν και τα πάντα, από τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα, λέγονται με σκηνικά του ονείρου, παντομίμα, υπέροχη μουσική και ήχους που παράγουν το σώμα και αντικείμενα.

«Σβήσε το φως!»

Προσοχή, οι παραστάσεις της Ομάδας Κοπέρνικος είναι άκρως εθιστικές: Αρκεί να παρακολουθήσεις μία για να κολλήσεις οικογενειακώς. Στη συγκεκριμένη παράσταση, με χιούμορ και σασπένς, οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη («Απαγορεύεται η Μουσική», «Δύο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», «Ο Κόσμος Ανάποδα» κ.ά.) αφηγούνται την ιστορία του Μάξιμου που φοβάται κυριολεκτικά ακόμα και τη σκιά του. Γι’ αυτό και έχει πάντα όλα τα φώτα αναμμένα και φροντίζει να μη μένει ούτε μία γωνία σκοτεινή στο σπίτι του. Μια μέρα, όμως, ένας επίμονος ήχος θα τον οδηγήσει σε έναν κόσμο όπου θα κληθεί να αντιμετωπίσει όλους τους φόβους του, συνομιλώντας μαζί τους. Μια ιστορία που μας καλεί να πλησιάσουμε με θάρρος όλα όσα μας φοβίζουν, να απορρίψουμε τους φόβους που πηγάζουν από την άγνοια και τις προκαταλήψεις μας και να αποδεχθούμε κάποιους άλλους χωρίς ενοχές. Η σκηνοθεσία είναι του πολυτάλαντου Γκάυ Στεφάνου, οι ερμηνείες του Ελισσαίου Βλάχου και του Βαγγέλη Πιτσιλού. Από τις 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15.00.

Στην παράσταση «Σβήσε το φως!» οι συγγραφείς Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη («Απαγορεύεται η Μουσική», «Δυο Ξεροκέφαλες Κουτάλες», «Ο Κόσμος Ανάποδα» κ.ά.) αφηγούνται την ιστορία του Μάξιμου που φοβάται κυριολεκτικά ακόμα και τη σκιά του.

«Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο»

Πού πηγαίνουν οι μνήμες όταν τις ξεχνάμε; Και πώς τα βγάζει κανείς πέρα σ' έναν κόσμο που επιμένει να ξεχνά; Με τι μοιάζουν τα γηρατειά; Μα τι το νοιάζουν ένα παιδί όλα αυτά; Εκτός αν κάποιος ξεχάσει τα γενέθλιά του. Ο Κωστής, ο ήρωας της νέας αυτής παράστασης, ζει σε έναν κόσμο που μοιάζει να ξεχνά: ο μπαμπάς ταξιδεύει και ξεχνά να γυρίσει, ο παππούς ξεχνά τι έφαγε το μεσημέρι, η μαμά φροντίζει για όλους και για όλα αλλά πολύ θα ήθελε να ξεχαστεί σε έναν εξωτικό νησί. Μια μέρα φοβάται ότι ξέχασαν τα γενέθλιά του και αποφασίζει να μοιραστεί την τούρτα του με έναν καινούριο φανταστικό φίλο, τον Σωκράτη, έναν ελέφαντα, γιατί ως γνωστόν οι ελέφαντες δεν ξεχνούν ποτέ. Ένα τρυφερό έργο που με χιούμορ και ενσυναίσθηση προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και δείχνει πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε τρεις γενιές. Συγγραφή-δραματουργία: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου. Σκηνοθεσία: Μιχάλης Κοιλάκος. Παίζουν: Ειρήνη Αναγνωστοπούλου, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Γιάννης Πλιάκης, Αλέξανδρος Χωματιανός. Από τις 6 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11.30.

Το τρυφερό έργο «Ένα ελέφαντας στο δωμάτιο» με χιούμορ και ενσυναίσθηση προσεγγίζει το θέμα της απώλειας μνήμης και δείχνει πώς η δημιουργική σκέψη και το παιχνίδι μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα σε τρεις γενιές.

Info

Εισιτήρια-πληροφορίες: Ticketservices, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου) Δε-Πα 9.00-17.00, Σά 10.00-14.00. Εκδοτήριο Βιβλιοθήκης στο Μέγαρο Μουσικής Δε-Πα & Κυ 10.00-16.00. Ηλεκτρονικές αγορές: www.ticketservices.gr. Τηλεφωνικές αγορές: τηλ. 210 7234567. Πληροφορίες την ημέρα των προγραμμάτων στο τηλ. 210 7282554. Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα, τηλ. 210 7282778, www.mmb.org.gr, library@megaron.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

κεντρική φωτό: από την παράσταση «Αβγώ»

Read Next

25 Απρ 2024

Μείωσε τα συμπτώματα της αφρικανικής σκόνης, χωρίς αντισταμινικά!

Πάρε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να προστατευτείς από την επίδραση της αφρικανκής σκόνης με 4 φυσικούς τρόπους.

24 Απρ 2024

Φύση, ηρεμία και γεύσεις που ταξιδεύουν: Μία "όαση" στα βόρεια προάστια έχει γίνει το αγαπημένο spot των Αθηναίων

Ακόμη και ένας απλός καφές, προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση όταν είσαι "μακριά" από την πόλη.

Περισσότερα από

Life

24 Απρ 2024

Δίαιτα της νηστείας: Χάστε έως 5 κιλά σε 40 ημέρες

Η νηστεία είναι μια καλή ευκαιρία να μειώσουμε το βάρος μας, αλλά και να κάνουμε μια σωστή αποτοξίνωση

24 Απρ 2024

7 στάσεις στην Τρώων, έναν "από τους πιο cool δρόμους του κόσμου"

Το Time Out ξεχωρίζει τη δημοφιλή οδό των Άνω Πετραλώνων και εμείς βρίσκουμε αφορμή να επιστρέψουμε εκεί.

24 Απρ 2024

Από την Καλιφόρνια στον Όλυμπο: Εκπαιδεύοντας νέους στη δράση για το κλίμα και μια πιο ανθεκτική κοινωνία

Για τον Larry Notheis η προστασία του πλανήτη είναι ένα είδος μαραθωνίου, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια μέσω προγραμμάτων όπως αυτό που προωθεί το California Conservation Corps

24 Απρ 2024

Έχεις άγχος; 6 τροφές που θα σε ηρεμήσουν αμέσως

Αυτές είναι οι 6 τροφές που θα σε απαλλάξουν από το άγχος.

23 Απρ 2024

Δείτε την ημερίδα Women Who Dare "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση"

Δείτε εδώ το βίντεο από την ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

23 Απρ 2024

H ημερίδα του Womantoc "Οι Γυναίκες που Αλλάζουν τον Κόσμο. Η Ανατροπή είναι Γυναικεία Υπόθεση" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Δήλωσε συμμετοχή στην ημερίδα του Harper’s Bazaar Greece και του WomanToc με τη συμμετοχή διακεκριμένων προσωπικοτήτων από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και επιστημονικό χώρο.

22 Απρ 2024

Βιβλιοπάρτι στο rooftop του Βrown Acropol

Από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος και τα Brown Hotels, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και τον Περίπατο Βιβλίου.

21 Απρ 2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

21 Απρ 2024

Δίαιτα Cambridge: Η "νόστιμη" δίαιτα των υγρών και το express αδυνάτισμα

Πρόκειται για μία υγρή δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων που υπόσχεται απώλεια μεγαλύτερη των 4-5 κιλών την εβδομάδα.

20 Απρ 2024

Ξεχωριστά ξενοδοχεία και εστιατόρια για Πάσχα στην Πελοπόννησο

Μια μικρογραφία της Ελλάδας με τις δικές της παραδόσεις.