Εξιτήριο από τη ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου του Ρίου παίρνει ο 8χρονος που παρουσίασε ένα σπάνιο μεταφλεγμονώδες σύνδρομο ως επιπλοκή από τον κορονοϊό, σύμφωνα με το best.gr

Το μικρό αγόρι δεν υποστηρίζεται πλέον αναπνευστικά από μάσκα και η κατάσταση της υγείας του έχει βελτιωθεί αισθητά, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης. Είναι συγκινητικό, μάλιστα, το δώρο που αποφάσισε να του κάνει το προσωπικό του νοσοκομείου: ένα σκάφανδρο.

Η αξία του δώρου, συμβολική. Κατά τη διασωλήνωσή του ο 8χρονος είχε πει στους γιατρούς πως θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει αστροναύτης αλλά καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, το ιατρικό προσωπικό αυτοσχεδίασε με ένα ιατρικό σκάφανδρο, «για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής» όπως σχολίασε ο Δρ Ηλιάδης, προσθέτοντας: «Mια ακόμα μικρή νίκη του ΕΣΥ. Να μην φοβάται κανείς όσο το ΕΣΥ μας έχει νοσηλευτές και γιατρούς με τέτοια επιστημονική επάρκεια και πραγματική αγάπη για τη δουλειά τους. Στη μουντάδα των καιρών μας ας είναι αυτή η μικρή νίκη ένα μικρό χριστουγεννιατικο δώρο για όλους μας».

Κατά τη διασωλήνωσή του ο 8χρονος είχε πει στους γιατρούς πως θέλει όταν μεγαλώσει να γίνει αστροναύτης αλλά καθώς τα καταστήματα παραμένουν κλειστά, το ιατρικό προσωπικό αυτοσχεδίασε με ένα ιατρικό σκάφανδρο, «για να θυμάται την πρώτη του νίκη, τη νίκη της ζωής».

Να θυμίσουμε ότι το παιδί εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και καθώς ο πατέρας του είχε βγει θετικός στον κορονοϊό, στο τρίτο εμπύρετο εικοσιτετράωρο, τη Δευτέρα, η παιδίατρος έκρινε απαραίτητη τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Το σπάνιο σύνδρομο που παρουσίασε παρέπεμπε στη Νόσο Καβασάκι. Κι όμως μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες, ο μικρός συγκλόνισε με την αισιοδοξία και το παιδικό βλέμμα του: «Μας είπε να μην ανοίξουν τα αδερφάκια του το δώρο των Χριστουγέννων του» είχε σχολιάσει η μητέρα του, καταβεβλημένη, στην κάμερα.

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS