Αγωνία έχει προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η περίπτωση του 8χρονου αγοριού που εμφάνισε επιπλοκές του κορονοϊού και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου στο Ρίο. Όπως είπε η μητέρα του, το παιδί εμφάνισε πυρετό στις 30 Νοεμβρίου και καθώς ο πατέρας του είχε βγει θετικός στον κορονοϊό, στο τρίτο εμπύρετο εικοσιτετράωρο, τη Δευτέρα, η παιδίατρος έκρινε απαραίτητη τη διακομιδή του στο νοσοκομείο.

Την Παρασκευή η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ. Κι όμως μέσα σε όλες αυτές τις δυσκολίες, ο μικρός συγκλόνισε με το παιδικό βλέμμα του, που πάντα παραμένει στραμμένο στο μέλλον: «Μας είπε να μην ανοίξουν τα αδερφάκια του το δώρο των Χριστουγέννων του» σχολίασε η μητέρα του, καταβεβλημένη, στην κάμερα.

Όπως εξήγησε ο ειδικός, Γιάννης Καρβέλης, σχετικά με την επιπλοκή που προκάλεσε η COVID-19: «Πρόκειται για ένα μεταφλεγμονώδες σύνδρομο. Βέβαια αυτή τη στιγμή που μιλάμε το παιδί είναι αρνητικό [στον κορονοϊό], δεν έχει πλέον τη νόσο του COVID-19». Όπως πρόσθεσε η μητέρα του: «Το παιδί δεν είχε συμπτώματα, ενώ και τα τεστ στα οποία υποβλήθηκε ήταν αρνητικά. Μόνο όταν αποφάσισαν οι γιατροί να του κάνουν τεστ αντισωμάτων, είδαν ότι είχε μεγάλο αριθμό τους».

Ένας άλλος ειδικός, ο Ανδρέας Ηλιάδης, είπε στην τηλεόραση πως το σπάνιο σύνδρομο του αγοριού «παραπέμπει στο Σύνδρομο Καβασάκι. Αυτή η επιπλοκή του κορονοϊού μιμείται τη Νόσο Καβασάκι». Ο ίδιος περιέγραψε και ένα συγκινητικό στιγμιότυπο κατά τη διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ: «Όταν αρχίσαμε να τον καλωδιώνουμε, τον ρωτήσαμε τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις και μας είπε, αστροναύτης».

Δείτε το ρεπορτάζ για την κατάσταση υγείας του μικρού:

 

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Φωτό: Glomex
 

TAGS