Ξεχωριστή εντύπωση έχει προκαλέσει στα μέσα ενημέρωσης η σπάνια και ξεχωριστή περίπτωση της 12χρονη Αρεζού από το Αφγανιστάν, ενός μικρού κοριτσιού που ζούσε στη Μόρια μαζί με την οικογένεια της και κατάφερε, κάτω αντίξοες συνθήκες, να κερδίσει υποτρηφία για το Διεθνές Σχολείο της Βοστώνης.

Η 12χρονη μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος» για τις δυσκολίες που πέρασε στη Μόρια, τονίζοντας παράλληλα ότι αισθάνεται τεράστια χαρά για την επιτυχία της.

Επιπλέον η Αρεζού αποκάλυψε το μεγάλο όνειρο της ζωής της που είναι να σπουδάσει ιατρική για να μπορεί να βοηθάει συνανθρώπους της αφιλοκερδώς. «Θα ήθελα να φτιάξω ένα νοσοκομείο στο οποίο οι άνθρωποι θα έρχονται εντελώς δωρεάν», είπε το κορίτσι.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες δασκάλους μου αλλά και τους συμμαθητές μου στο σχολείο που με βοήθησαν και με έμαθαν κάτι στη ζωή», πρόσθεσε λίγο πριν ετοιμάσει βαλίτσες για τις ΗΠΑ.

Να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι του 2020, το μικρό κορίτσι είχε προκαλέσει και πάλι αίσθηση στο πανελλήνιο, όταν παρά τις χίλιες δύο δυσκολίες που αντιμετώπισε, αρίστευσε σε όλα τα μαθήματά της και έστειλε ευχαριστήριο γράμμα στο σχολείο της.

Δείτε ένα σχετικό βίντεο:

Κεντρική φωτογραφία: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

 

TAGS