Δύο ελληνικά βιβλία μοναδικά στο είδος τους θα γίνουν ιδανικά γιορτινά δώρα από τα παιδιά προς τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Τα «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» και «Παππού, μίλα μας για σένα» των εκδόσεων Familium προτρέπουν τις παλαιότερες γενιές μιας οικογένειας να αφηγηθούν τις ιστορίες τους, ώστε να τις μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες, και μάλιστα γραμμένες με τον μοναδικό γραφικό χαρακτήρα τους.

Είναι χαρακτηριστική η υποστήριξη των δύο αυτών εκδόσεων από την ηθοποιό, σκηνοθέτη και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Κάρμεν Ρουγγέρη: «Είναι μία υπέροχη ιδέα! Είναι ακριβώς αυτό που ζητούσαν τα παιδιά μου από εμένα και τον πατέρα τους, λέγοντάς μας ότι θα ήθελαν να μάθουν λεπτομέρειες για τη ζωή μας. Να λοιπόν που ένα άδειο βιβλίο δώρο σε εμάς, θα ξαναγυρίσει σε εκείνους γεμάτο με ιστορίες ζωής!».

Πώς προέκυψε όμως αυτή η ιδέα; Γεννήθηκε στην Τσεχία, όπου η συγγραφέας, Monika Koprivova, ενθουσιάστηκε όταν ξεκίνησε να μαθαίνει για την ιστορία της οικογένειάς της μέσα από τις αφηγήσεις του παππού της. Από το 2013, που πρωτοκυκλοφόρησαν αυτά τα βιβλία, έφτασαν γρήγορα να γίνουν bestsellers σε δέκα χώρες της Ευρώπης, με τις συνολικές τους πωλήσεις να ξεπερνούν τα 300.000 αντίτυπα

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων κρύβεται στην οικογένεια και τις ρίζες μας και φέτος, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη να κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, που θα μας γεμίσει ζεστασιά και αγάπη.

Info

Ανακαλύψτε τα βιβλία «Γιαγιά, μίλα μας για σένα» και «Παππού, μίλα μας για σένα» στο www.familium.gr, στα καταστήματα Public και στο www.public.gr

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
 

TAGS