ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ WOMAN TOC

Zara Home -Πικάσο: Μια συλλογή που σε ταξιδεύει στη Γαλλική Ριβιέρα

Το Zara Home παρουσιάζει μια συλλογή εμπνευσμένη από το έργο του Πικάσο και την πρώτη του βίλα στις Κάννες

Το Ζara Home μας ταξιδεύει ξανά. Και αυτή τη φορά στη Γαλλική Ριβιέρα το αγαπημένο location του Πικάσο.

O ήλιος και η θάλασσα της Κυανής Ακτής σαγήνευσαν τον εκπατρισμένο τότε Ισπανό καλλιτέχνη. Μετά τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το Παρίσι και να στραφεί ξανά στη Μεσόγειο.

Zara Home -Πικάσο: Μια συλλογή που σε ταξιδεύει στη Γαλλική Ριβιέρα

Άλλωστε κεί γεννήθηκε το 1881, συγκεκριμένα στη Μάλαγα, εκεί επέστρεφε κάθε καλοκαίρι από το 1918 και μετά, ενοικιάζοντας κάθε φορά ένα σπίτι στην Αντίμπ. Από το 1946 και ύστερα ζούσε σταθερά στη Νότια Γαλλία, στη Villa La Californie στις Κάννες, ένα επιβλητικό κτίριο της belle epoque, γιατί τα χρώματα της φύσης τού θύμιζαν την Ισπανία.

Στη Villa La Californie, που βρισκόταν κρυμμένη στους λόφους των Καννών, ο πιο επιδραστικός ζωγράφος του αιώνα πέρασε πολλά χαρούμενα καλοκαίρια περιτριγυρισμένος από τα παιδιά του, δύο αγαπημένα σκυλιά και την Εσμεράλντα, μια άτακτη κατσίκα.

Το Zara Home σε συνεργασία με το Picasso Estate, μας δίνει μια καλαίσθητη συλλογή εμπνευσμένη από τα χρόνια του Picasso στη νότια Γαλλία, την κόρη του Maya και τα χρώματα της Γαλλικής Ριβιέρας.

Η συλλογή

Η συγκεκριμένη Συλλογή Zara Home εμπνέεται από την έκθεση "Maya Ruiz-Picasso, daughter of Pablo" και παρουσιάζει μια σειρά από κομμάτια, όπως πίνακες, μαξιλάρια, πιάτα, κανάτες, τραπεζομάντιλα, σουπλά, εμπνευσμένα τις οικογενειακές στιγμές του Picasso στη νότια Γαλλία.