Όταν ήμασταν παιδιά, ειδικά αν μέναμε κοντά στη φύση ή όταν πηγαίναμε διακοπές στο χωριό ονειρευόμασταν να χτίσουμε ένα απομονωμένο δεντρόσπιτο στα κλαδιά ενός δέντρου. Κάποιοι μάλιστα το είχαν κάνει πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη κουλτούρα είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής όπου οι γονείς φτιάχνουν μόνοι τους δεντρόσπιτα για τα παιδιά τους κι αν κρίνουμε από τις σειρές και τις ταινίες του Χόλιγουντ που έχουμε δει κατά καιρούς μέσα σε αυτά έχουν ειπωθεί οι πιο ωραίες ιστορίες των προεφηβικών χρόνων και έχουν γεννηθεί οι πιο γερές φιλίες.

Μία οικογένεια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πήγε τα πράγματα ένα βήμα παρακάτω χτίζοντας ένα εντυπωσιακό, αλλά μικρό σχετικά δεντρόσπιτο μεταφέροντας ολόκληρη την ζωή της μέσα αυτό. 

Το διώροφο δεντρόσπιτο είναι προσβάσιμο μέσω μίας γέφυρας που σε κάνει να αισθάνεσαι ότι εισέρχεσαι σε έναν άλλο, παραμυθένιο κόσμο. Όταν όμως περάσεις την ξύλινη πόρτα διαπιστώνεις πως αυτό είναι ένα σπίτι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από άλλες, πολύ πιο συμβατικές, πολυτελείς κατοικίες αφού διαθέτει τα πάντα.

Δρύινα πατώματα, εντυπωσιακά ταβάνια με ξύλινα δοκάρια που θυμίζουν ελβετικό σαλέ, μία εντυπωσιακή κουζίνα με όλες τις ανέσεις, ευρύχωρο σαλόνι, χώρο για παιχνίδι και τον κορμό του δέντρου πάνω στο οποίο είναι χτισμένο να δεσπόζει πανέμορφο στον χώρο.

Ένας διαφορετικός τρόπος ζωής δομημένος εξ'ολοκλήρου στην καρδιά της φύσης, ο οποίος προωθεί την φιλοσοφία της πιο ήσυχης και χαλαρής καθημερινότητας.

 

 

 

TAGS