0
SHARES

Ποιος έχει δοκιμάσει φέτα με καρπούζι, το υγιεινό «τσίζκεϊκ» της ελληνικής εξοχής; Τώρα ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει μια εξελιγμένη εκδοχή του πιο παράξενου αλλά και αντιπροσωπευτικού συνδυασμού του ελληνικού καλοκαιριού. Μια ολόδροση σαλάτα στην οποία ξεδιπλώνεται όλη η γκάμα των γεύσεων και η φρεσκάδα των εποχιακών υλικών. Εύκολη, γρήγορη και με μια νοσταλγική πινελιά.

Σαλάτα με καρπούζι και φέτα

Συστατικά:

500 γρ. καρπούζι

1 πιπεριά τσίλι

¼ ματσάκι κόλιανδρο

ξύσμα από 1 λάιμ

χυμό από ½ λάιμ

1 κ.σ. σουσάμι μαύρο

1 πρέζα ανθό αλατιού

5-6 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο με ρόδι

100 γρ. ρόκα

1 κ.σ. μαϊντανό

200 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης:

-Κόβουμε τις άκρες από το καρπούζι. Με ένα μαχαίρι κόβουμε περιμετρικά τις φλούδες και στη συνέχεια το κόβουμε εγκάρσια στη μέση.

-Συνολικά θέλουμε 500 γρ. από τη σάρκα του καρπουζιού.

-Κόβουμε το καρπούζι σε κύβους 2 εκ. και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

-Προσθέτουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο, το ξύσμα και τον χυμό από το λάιμ, 1 κ.γ. από το μαύρο σουσάμι, τον ανθό αλατιού, 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο, 3 κ.σ. από την κρέμα βαλσάμικο και ανακατεύουμε ανακινώντας το μπολ για να μην λιώσει το καρπούζι.

-Σε ένα πιάτο σερβιρίσματος απλώνουμε τη ρόκα, προσθέτουμε τα υλικά από το μπολ, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τη φέτα κομμένη σε κυβάκια, ελαιόλαδο, το υπόλοιπο σουσάμι, 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο και σερβίρουμε.

Δείτε τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram

Πηγή: akispetretzikis.com

TAGS