0
SHARES

Είναι αδυναμία των μικρών παιδιών, αλλά όλοι ξέρουμε πως τα σνακς δεν έχουν ηλικία. Ποιος δεν λιμπίζεται ένα σακουλάκι σοκολατένια M&Ms όταν το βλέπει να τον κοιτάζει μες τα μάτια στο σταντ δίπλα στο ταμείο του σούπερ μάρκετ και ποιος λέει εύκολα όχι σε ένα μαλακό, λαχταριστό μπισκότο για πρωινό ή και όχι; 

Ο συνδυασμός των δύο ακόμα πιο ακαταμάχητος και παράλληλα μία εύκολη, νόστιμη λύση στις καλοκαιρινές μαζώξεις στον κήπο ή στη βεράντα του εξοχικού. Αν δε έχεις παιδί που γιορτάζει μέσα στους καλοκαιρινούς μήνες αυτή η πολύχρωμη, σπιτική λιχουδιά θα ενθουσιάσει την παρέα με την πρωτοτυπία της και τη νοστιμιά της.

Τα μαλακά μπισκότα με κακάο και M&M's χρειάζονται μόλις 40 λεπτά για να έρθουν έτοιμα και ζεστά στο πιάτο μας, αποτελώντας, εκτός των άλλων, και μία όμορφη αισθητικά παρέμβαση στη μάζωξη με φίλους, μέσα στο μπολ που στέκεται πλάι στον παγωμένο καφέ στο τραπέζι του μπαλκονιού.

Μαλακά μπισκότα με κακάο και m&m’s (Μερίδες: 14)

Υλικά

85 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

100 γραμμ. ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

180 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

40 γραμμ. κακάο

2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

64 σοκολατένια καραμελάκια τύπου m&m’s

 

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.

Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγη ώρα ακόμα.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το κακάο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε σιγά-σιγά στον κάδο το μίγμα του αλευριού. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ αμέσως μόλις ενωθούν όλα τα υλικά.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλες με μέγεθος περίπου όσο ένα καρύδι και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους. Τις πιέζουμε απαλά με το χέρι μας να πλατύνουν και κατόπιν τοποθετούμε 4 καραμελάκια στην επιφάνεια κάθε μπισκότου.

Ψήνουμε τα μπισκότα μας στη μεσαία θέση του φούρνου για 10′ περίπου, μέχρι να φουσκώσουν και να σκάσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές σκεύος.

Aκολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS