Ένα πανέμορφο εστιατόριο στη νότια Γαλλία, το Mirazur της γαλλικής Ριβιέρας κέρδισε για φέτος τον τίτλο του Καλύτερου Εστιατορίου στον κόσμο, στην τελετή απονομής του World's 50 Best Restaurants που έλαβε χώρα στη Σιγκαπούρη.

Το εντυπωσιακό εστιατόριο διευθύνεται από τον Αργεντίνο σεφ, τον Mauro Colagreco και έχει στην κατοχή του τρία αστέρια Michelin. 

Τα βραβεία, που διεξάγονται από το 2002, ανταγωνίζονται τώρα τα περίφημα αστέρια Michelin, αν και ορισμένοι ειδικοί αμφισβητούν τη μεθοδολογία. Ο κατάλογος καταρτίστηκε με βάση την κρίση περισσότερων από 1.000 ειδικών μαγειρικής. Η Ισπανία είχε τρία εστιατόρια στα Top 10, ενώ η Γαλλία, η Δανία και το Περού είχαν από δύο.  

Η κριτική επιτροπή αναφέρει ότι το Mirazur παρείχε «την απόλυτη εμπειρία εστιατορίου» και πως εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα από τις κήπους με τα λαχανικά του και την ομάδα των «εξωφρενικά ταλαντούχων σεφ και του προσωπικού». 

Ο Mauro Colagreco είπε ότι κερδίζοντας το διάσημο βραβείο «έδειξα στον κόσμο πως όταν έχετε ένα όνειρο, όλα είναι δυνατά». 

Η λίστα των 50 κορυφαίων βασίζεται σε ανώνυμη δημοσκόπηση ειδικών από όλο τον κόσμο. Κάποιοι την αμφισβητούν και σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν ορθά καθορισμένα κριτήρια για την αξιολόγηση των εστιατορίων. Οι κανόνες άλλαξαν επίσης αυτό το έτος για να αποκλείσουν τα εστιατόρια που προηγουμένως είχαν κατακτήσει την κορυφή.  

Δείτε την λίστα με τα πρώτα 10 καλύτερα εστιατόρια στον κόσμο.

Mirazur, Γαλλία

Noma, Δανία

Asador Etxebarri, Ισπανία

Gaggan, Ταϊλάνδη

To Gaggan στη Ταϊλάνδη.

Geranium, Δανία

Central, Περού

Mugaritz, Ισπανία

Arpège, Παρίσι

Disfrutar, Ισπανία

Maido, Περού

To υπερμοντέρνο Disfrutar στη Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το WomanTOC στο Instagram

TAGS