Για τους λάτρεις της κουζίνας, αλλά και γι'αυτούς που βαριούνται τρομερά να μαγειρέψουν οι γρήγορες και εύκολες συνταγές είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή.
Και η αλήθεια είναι ότι πολλά αγαπημένα μας φαγητά, από εκείνα που έχουμε μάθει να τρώμε μία ολόκληρη ζωή, έχουν τη δική τους απλοποιημένη εκδοχή, η οποία μπορεί να είναι έτοιμη σε ελάχιστα λεπτά.
Στο βίντεο που ακολουθεί ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει την δική του version του πεντανόστιμου σουφλέ, αλλά με ψωμί του τοστ. Έτοιμο σε μόλις 10 λεπτά. Δείχνει απίστευτα γευστικό και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε.
Υλικά
12 φέτες ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα)
6 φέτες αλλαντικό της αρεσκείας σας
500 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη (αυτή που χρησιμοποιούμε στις πίτσες)
100 γρ. γραβιέρα πικάντικη
λίγο βούτυρο για να αλείψουμε το ψωμί
1,5 ποτ. γάλα
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Εκτέλεση
Για πυρεξ διαστάσεων 15χ35εκ.
Βουτυρώνουμε ελαφρά τις φέτες του τοστ κι από τις δύο πλευρές.
Στρώνουμε τις μισές στο πυρέξ.
Από πάνω βάζουμε τη μισή μοτσαρέλα και μετά το αλλαντικό μας.
Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
Σκεπάζουμε με τη μοτσαρέλα και τη γραβιέρα.
Αναμειγνύουμε το γάλα με τα αυγά και περιχύνουμε το σουφλέ μας. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.
Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε 1 ώρα, ούτως ώστε να απορροφήσει όλο το γάλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC , στον αέρα, για μισή ώρα. Μόλις πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσαφί χρώμα είναι έτοιμο.
Δείτε τη συνταγή στο βίντεο που ακολουθεί: