Τριάντα πέντε εστιατόρια έκλεισαν στο Πεκίνο γιατί σύμφωνα με τον Υγειονομικό έλεγχο και τη δίωξη ναρκωτικών της Κίνας πρόσθεταν στο φαγητό του όπιο, ώστε να προκαλέσουν εθισμό στους πελάτες τους. Με άλλα λόγια να εξαρτηθούν από το εκάστοτε εστιατόριο, να πέσουν στα δίχτυα του δια βίου όπως θα έλεγαν και οι παλιοί, οι ρεμπέτες, οι δικοί μας. Το όπιο, ως γνωστόν είναι φουλ εθιστική ναρκωτική ουσία.
Το 2004 το σκηνικό είχε επαναληφθεί με 215 εστιατόρια στο Guizhou να κλείνουν για τους ίδιους ακριβώς λόγους, ενώ το 2014 σε μια σειρά από ντελιβεράδικα νουντλς αφαιρέθηκαν οι άδειες. Το όπιο ήταν πανταχού παρών, πάνω από φτερούγες τεριγιάκι, μέσα σε γλυκόξυνες κλπ. Η πιο συνήθης ανάμειξη του είναι με λάδι από τσίλι και φυσικά με αλεύρι.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία από το υπουργείο εσωτερικών της Κίνας, η τιμή του ενός γραμμαρίου όπιου στοιχίζει γύρω στα 60 δολάρια, δηλαδή περίπου 55 ευρώ.