Όταν το σπίτι μοσχομυρίζει σπιτική βασιλόπιτα, η Πρωτοχρονιά παίρνει άλλο άρωμα. Ακόμα και αν δεν έχετε μίξερ – επειδή, για παράδειγμα, πρόκειται να αλλάξετε χρόνο σε εξοχικό σπίτι- μπορείτε φέτος να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που δεν απαιτεί ιδιαίτερο εξοπλισμό, με λαχταριστό γλάσο σοκολάτας.
Βασιλόπιτα χωρίς μίξερ
Υλικά
300 γρ. ζάχαρη
2 γρ. μαστίχα
1 κ.γ. μαχλέπι
1/2 κ.γ. κακουλέ (κάρδαμο)
2 βανιλίνες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
5 αυγά
150 γρ. γάλα
250 γρ. αγελαδινό βούτυρο
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70 γρ. τρούφα σοκολάτας
20 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
200 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. γάλα
Εκτέλεση
-Ξεκινάμε τη βασιλόπιτα και σε ένα γουδί σπάμε τη μαστίχα μαζί με 2 κ.ς. ζάχαρη. Μετά ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαστίχα, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το κακουλέ, τις βανίλιες, το μπέικιν, τα αυγά, το βούτυρο, το ξύσμα και το γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε και την τρούφα σοκολάτας. Βάζουμε το φλουρί και προσθέτουμε το μείγμα σε μια φόρμα 24 εκ. αφού πρώτα την έχουμε αλευρώσει.
-Τη βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα στους 160-170c.
-Mόλις ψηθεί την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
-Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας βάζοντας σε ένα μπολάκι την κουβερτούρα και το γάλα. Το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα. Μόλις κρυώσει αναποδογυρίζουμε την πίτα και ρίχνουμε το γλάσο. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο. Μόλις κρυώσει τη βγάζουμε από το ψυγείο και μπορούμε από πάνω με λευκή κουβερτούρα να γράψουμε ευχές για τη νέα χρονιά. Στολίζουμε όπως εμάς μας αρέσει.
Δείτε τη συνταγή:
Ακολουθήστε το WomanToc στο Instagram
Πηγή: LIVE KITCHEN CHANNEL